Tırnak Şekilleri Nelerdir? Manikürle Yapılan En Güzel Tırnak Şekilleri

tırnak şekilleri

Tırnak şeklini değiştirmek, manikürün tüm havasını değiştirir. Herkesin el ve parmak yapısına uygun kendine has bir tırnak şekli olsa da, zaman zaman değişiklik yapmak gerekebilir. Her daim bakımlı ve manikürlü ellerinizle çevrenizdekileri büyüleyebilir, kendinizi şımartabilirsiniz. Peki, size en uygun tırnak şeklini nasıl keşfedebilirsiniz? Manikürle yapılan en güzel tırnak şekilleri hangileri?

Size En Uygun Tırnak Şeklini Nasıl Bulabilirsiniz?

El tipinize en uygun tırnak şeklini merak ediyorsanız, işte tüyolar…

Badem tırnaklar; en çok tercih edilen tırnak şeklidir ve her el tipine yakışır. Parmaklarınız uzun da olsa, kısa da olsa oval badem tırnaklar size yakışacaktır.

Küt tırnaklar; yıllardır en çok tercih edilen manikür stillerinden biridir. Ellerinizin yapısı geniş ise ve parmaklarınız ince uzun ise küt tırnakları tercih edebilirsiniz.

Yuvarlak tırnaklar; kısa ve tombul parmaklar için idealdir. Yuvarlak şekilde törpülenmiş tırnaklar, parmakları olduğundan daha zayıf ve uzun gösterecektir.

Oval tırnaklar; küçük elleriniz var ise oval tırnaklar parmaklarınızı daha uzun gösterir. Ayrıca, toplu ve geniş eller için en uygun manikür stillerinden biridir. Oval tırnaklar elleri daha zarif ve ince gösterir.

Stiletto tırnaklar; tıpkı bir stiletto topuğu gibi sivri ve uzun tırnakları temsil eder. Birçok el tipine uygun olsa da, kullanımı zordur. Gösterişi sevmiyorsanız, size uygun olmayacaktır.

Manikürle Yapılan En Güzel Tırnak Şekilleri

Evde manikür yaparak dilediğiniz tırnak şekline sahip olabilirsiniz. Bunun için öncelikle tırnaklarınızın biraz uzamasını bekleyin. Bu esnada el ve tırnak bakımını ihmal etmeyin. Ellerinizi her zaman temiz tutun ve günlük bakımını yaparken cilt tipinize uygun bir krem sürün.

Tırnak Şekilleri

“Evde manikür nasıl yapılır? – Profesyonel manikür önerileri” yazımıza göz atarak, evde kendi manikürünüzü kolayca yapabilirsiniz.

Size uygun ya da hayalinizdeki tırnak şeklini keşfettiniz. Şimdi sıra, o tırnak şeklini uygulamaya geldi.

Tırnak Şekilleri Nasıl Yapılır?

Yuvarlak Tırnak

Tırnağınızın ucu mükemmel bir dairenin yayı gibi görünür. Önce tırnak makasıyla yarım daire şeklinde tırnağınızın ucunu yay şeklinde kısaltın, ardından törpülemeye geçin. Tırnakların ucu dairesel olmalıdır. Yuvarlak şekilli tırnaklar, parmakları daha ince ve uzun gösterir. Oje konusunda sınırsız seçeneğiniz de olacaktır.

Oval Tırnak

Oldukça doğal bir görünüme sahip olan oval tırnak modelini yapmak için tırnaklarınızı uzattıktan sonra yanlardan hafifçe törpülemeniz gerekir. Oval şeklini verdiğiniz tırnaklarınızla parmaklarınız daha uzun görünür. Kadınsı bir havası olan bu model, trend renklerle birleştirilebilir. Metalik tonlar ve kırmızılar gibi cesur oje renklerini deneyebilirsiniz.

Manikürle Yapılan En Güzel Tırnak Şekilleri

Küt-Kare Tırnak

Orta uzunlukta tırnaklarda temiz bir görüntü veren kare kesim tırnakları 90 derecelik açıyla kenarlardan törpüleyerek elde edebilirsiniz. Dar ve ince parmaklarda çok hoş durur. Desensiz, düz koyu renklerde bir oje sürebilirsiniz. Geometrik şekiller de kare tırnaklarda güzel durur.

Balerin Tırnak

Tırnak yatağı dar olan ve uzun tırnaklar kullanmayı seven kadınlar için idealdir. Tırnaklarınızı uzattıktan sonra ucunu sivri değil, küt keserek ve yanları törpüleyerek uzunluğu korumalısınız. Güçlü ve şık bir görünüm sunar. Mat bitişli düz renk bir oje seçebilirsiniz.

Badem Tırnak

Ovalden daha keskin, stilettodan daha risksiz bir tırnak şeklidir. Badem şekliyle aynıdır. Tırnaklarınızı küt şekilde uzatın ve bir süre sonra ovallik vererek törpüyle badem görünümünü oluşturabilirsiniz. Uzun ve konik uçlu bir tırnak şekli de diyebiliriz. Badem tırnaklar, seksi, narin ve güçlü olarak tarif edilir. Ojede nude tonlarını tercih edebilirsiniz.

Stiletto Tırnak

Manikürü de kullanması da zor olan stiletto tırnaklarla gösterişli davetlere katılabilirsiniz. Tırnaklarınızı uzattıktan sonra badem tırnak maniküründeki adımları uygulayın. Küt şekilde uzamaya başlayan tırnaklarınıza hafifçe ovallik verin. Yanlardan sivriltilmesi ve ucunun üçgen formda sivri bırakılması gerekiyor. Cesur ve dikkat çekici olan stiletto tırnaklara parıltılı ojeler sürülebilir. Üzerine mücevher gibi parlayan minik taşlar yapıştırılabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir