Takma Kirpik Nasıl Takılır? Nelere Dikkat Edilir?

Gece dışarı çıkarken, gündüz makyajında, özel bir davete katılırken veya sırf denemek istediğiniz için takma kirpiklere başvurabilirsiniz. Makyajın ve özellikle gözlerin vurgusunu arttıran takma kirpik nasıl takılır? Online alışveriş sitelerinde de satılan ve kozmetik mağazalarında her bütçeye uygun olarak bulunabilen takma kirpiklerle makyajınıza bir miktar ağırlık katabilirsiniz.

Takmak Kirpik Nasıl Seçilir? Türleri Nelerdir?

Her şeyden önce, direkt gözlerinize temas edecek bir ürün olduğu için alacağınız ürünün hijyenik olmasına dikkat etmelisiniz. Hijyenik ve kaliteli olacağı kadar, yüz ve göz yapınıza, makyaj kriterlerinize de uygun olmalıdır.

Uzunluk ve dolgunluk açısından istediğiniz türde takma kirpiği kolayca bulabilirsiniz. Şerit kirpikler tek sıra halinde tüm kirpik sırasının bir arada bulunduğu üründür. Tekli kirpikler ise her bir kirpik için tek tek yapıştırılan türüdür. Takma kirpikle birlikte genellikle yapıştırıcısı da satılır.

Takma kirpik, kendi kirpiğinizin üzerine takılacağından, işlem sonunda elinizde durduğu halinden daha yoğun görünecektir. Bunun için daha sade kirpikleri seçebilirsiniz. Takma kirpiği kendi kirpiklerinize yapıştırmadan önce göz pınarınızın içerisinden kirpik boyu ölçünüzü alın. Takma kirpiği bu ölçüye göre kısaltarak yapıştırma aşamasına geçebilirsiniz.

Takma Kirpik Nasıl Takılır

Takma kirpiklerin belli bir çeşidi yoktur. Ürünün sunduğu özelliğe göre aldığı isimler markadan markaya değişir. Kedi gözü, ipek, uzun, dolgun, kıvrık, doğal, ultra yoğun, ince uçlu, şeffaf gibi modellerini görebilirsiniz.

Takma Kirpiğe Maskara Sürülür mü?

Takma kirpiklere maskara sürülebilir. Hatta daha doğal bir görünüm elde etmek için bunu yapmak gerekir. Maskarayı kirpik aralarına da ulaşacak şekilde sürebilirsiniz. Kirpik diplerine far veya eyeliner uygulayarak takma kirpik çizgisini gizlemeniz mümkündür.

Takma Kirpik Nasıl Takılır? Nasıl Çıkarılır?

Daha önce kirpik takmaya çalışan ve başarısız olanların yanında ilk kez bu işlemi yapacak olanların aklındaki takma kirpik nasıl takılır sorusunu detaylı ve kolay bir şekilde yanıtlamak istiyoruz.

Takma Kirpik Nasıl Takılır

Aldığınız kirpiği kendi kirpik ölçünüze tam gelecek şekilde kesin. Takma kirpik yapıştırıcısını takma kirpik şeridinin kök kısmına ince bir tabaka halinde sürün. Şimdi 1-2 dakika kurumasını bekleyin. Sonrasında, cımbız ile ortasından tuttuğunuz kirpiği, kirpik diplerinin ortasına oturtun. Cımbız yardımıyla önce iç, sonra da dış kısımları iyice yerleştirin. Parmaklarınızla düzeltebilirsiniz.

Takma kirpiği çıkarmadan önce göz makyajınızı çıkarmanız gerekir. Göz makyajınızı pamukla hafifçe silin. Kirpiklerinize zarar vermeden takma kirpiği çıkarmanız özen istiyor. Bunun için önce, göz makyajı çıkarıcısı ile kirpik yapıştırıcısı yumuşatılır. Ardından, gözlerin dış köşelerinden başlanarak yavaşça çekilerek çıkarılır.

Takma Kirpik Nasıl Temizlenir?

Bazı takma kirpikler uzun ömürlü tasarlanır ve çıkarmadan haftalarca kullanılabilir. Eğer günlük bir takma kirpik kullanıyorsanız, temiz tuttuğunuz takdirde birkaç kez daha kullanabilirsiniz. Kirpikler az miktarda sıvı sabun eklenmiş sıcak su dolu bir kapta bir süre bekletilmelidir. Sudan çıkarılınca bir cımbız yardımıyla şerit üzerinde kalan yapıştırıcı yavaşça çekilmelidir. Kirpikler ılık suyla durulanıp kağıt havlu üzerinde kurumaya bırakılmalıdır. Birbirine yapışmışsa temiz bir maskara fırçasıyla temizlenebilir. Tamamen kuruyan takma kirpikler tekrar kutusuna yerleştirilmelidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir