Siyah Nokta Maskesi Evde Nasıl Yapılır?

Siyah Nokta Maskesi Evde Nasıl Yapılır?

Siyah nokta maskesi evde nasıl yapılır sorusu son zamanlarda özellikle kadınlar tarafından sık sık araştırılan bir konudur. Siyah maske ya da bilinen diğer adı ile kömür maskesi, son dönemlerin en popüler cilt maskesi çeşitleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Özellikle evde yapılabilecek tarifler pek çok kişinin dikkatini çekmektedir.

Siyah Nokta Maskesi Evde Nasıl Yapılır? – Siyah Noktalar Neden Oluşur?

Siyah noktalara çözüm ararken öncelikle siyah noktaların neden oluştuğunun bilinmesi gerekir. Siyah noktaların ortaya çıkmasında pek çok faktör rol sahibi olur. Bunlar kimi zaman yapısal kimi zaman da çevresel faktörlerdir. Bu faktörler kısaca şu şekilde liste haline getirilebilir;

  • Yağlı cilt tipleri yapıları gereği siyah noktaların oluşumuna elverişlidir.
  • Cildin zaman içinde kirlenmesi ve düzenli bir şekilde temizlenmemesi siyah nokta oluşumuna davetiye çıkarır.
  • Sık sık ten için üretilmiş olan ürünleri kullanmak, rutin bir şekilde makyaj yapmak ve cildin nefes almasına engel olmak siyah noktaların oluşmasına sebep olur.
  • Aşırı oranda yağlı ve yüksek şekerli hazır gıdaların tüketimi, karaciğeri zorlamak siyah noktaların temel sebepleri arasında yer alır.
  • Regl (adet) dönemi ve hormonsal birtakım bozukluklar da siyah nokta oluşması noktasında etkilidir.
  • Ergenlik döneminde siyah nokta oluşma oranı daha yüksektir.
  • Korunmasız bir şekilde uzun süre boyunca güneş ışınlarına maruz kalmak da siyah noktaları ortaya çıkarır.
  • Stres ve depresyon dönemleri siyah noktaların oluşmasında rol sahibi olur. 
Siyah Nokta Maskesi Evde Nasıl Yapılır? - Siyah Noktalar Neden Oluşur?
Siyah Nokta Maskesi Evde Nasıl Yapılır? – Siyah Noktalar Neden Oluşur?

Siyah Nokta Oluşumuna Engel Olmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Siyah noktaların neden oluştuğunu bilmek ve çözüm önerilerini öğrenmek büyük önem arz eder. Siyah nokta maskesi evde nasıl yapılır diye araştıran kişilerin pek çoğu bu konu hakkında bilgi sahibi olmak ister. Siyah nokta oluşumuna engel olmak için şunlar yapılabilir;

  • Cildi düzenli bir şekilde ve mümkün olduğunca doğal ürünler kullanarak temizlemek.
  • Yeteri kadar uyumak.
  • Makyaj sonrasında cildi iyi bir şekilde temizleyerek nemlendirmek. Ya da ten için üretilen ürünlerden kullanmamak.
  • Karaciğeri büyük oranda yoran hem yağlı hem de şekerli hazır gıdaların tüketiminden kaçınmak.
  • Stres ortaya çıkaran durumları en alt seviyeye indirmek. Aktif yaşama, spora ve sosyal aktivitelere yönelmek.
  • Güneş ışınlarından koruyucu ve hafif yapıya sahip (su bazlı) krem çeşitleri kullanarak siyah noktaların oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Instagram MucevherDünyasi

Siyah Nokta Maskesi Evde Nasıl Yapılır?

Tamamen doğal ve pratik bir şekilde yapılma imkanı bulunan siyah nokta maskesi çeşitleri, kadınların ilgi odağı halindedir. Peki siyah nokta maskesi evde nasıl yapılır? Hangi malzemeler gereklidir? İşte bu konuya yönelik merak ettiğiniz bütün detaylar!

Siyah Nokta Maskesi Evde – Yumurta Akı Maskesi

1 tane yumurtanın akı ile 1 yemek kaşığı toz şeker yardımıyla kolayca hazırlamanız mümkündür. Cildinizi güzel bir şekilde temizleyip mümkün ise buhar banyosu yapın. Bu sayede gözenekleriniz iyice açılır. Siyah noktaların temizlenmesi için maske uygulamak adına bu en önemli adımlardan biridir. Geniş bir kap içerisine kaynar su ekleyerek yüzünüzü kapatacak bir şekilde başınıza da havlu örterek gelen buhara doğru eğilin. Ortalama 15-20 dakika kadar bu şekilde bekleyin. Açık gözeneklerde olan kiri temizlemek daha kolaydır. Yumurta akıyla şekeri iyice karıştırarak bütün yüzünüze (göz ve çevresi hariç) uygulayın. Yumurta kuruyuncaya kadar bekleyin. Sonra şeker tanecikleriyle peeling yapıp yüzünüzü yıkayın. Haftada en az 1 defa olacak şekilde düzenli uygulayın. Yumurta akının yoğun oranlı besleyici özelliği cildinizin parlayıp beslenmesine katkı sağlar.

Limon Suyu ile Karbonat Maskesi

Karbonat ve taze limonun sıkılmış suyu ile kısa süre içerisinde maskeyi hazırlayabilirsiniz. Cildinizi güzelce yıkayın. İyice kuruladıktan sonra da 1 tatlı kaşığı karbonatı küçük bir kap içerisine koyarak üzerine macun kıvamında limon suyu ilave edin. Birkaç damla limon sonrasında karbonatın köpürdüğünü görebilirsiniz. Köpürmesinin sona ermesinden ve macun kıvamına gelmesinden sonra cildinize masaj hareketleri yaparak nazik bir şekilde uygulayın. Karbonat tanecikleri cilt üzerinde peeling görevi görür. Limon ise ciltteki bakterileri ve mikropları öldürür. Siyah noktaların oluşumuna zemin hazırlayan kirler ve bakteriler bu sayede azalır. Hassas cilt yapısına sahip olan kişiler haftada 1 defa uygulamalıdır. Yağlı cilt tipine sahip olan kişiler ise haftada 2 defa uygulayabilir.

Siyah Nokta Maskesi Evde - Limon Suyu ile Karbonat Maskesi
Siyah Nokta Maskesi Evde – Limon Suyu ile Karbonat Maskesi

Kil Maskesi

1 tatlı kaşığı yeşil kıl, 2 çay kaşığı saf gül suyu ve birkaç damla çay ağacı yağı ile hazırlanır. Uzun yıllardır cilt bakımı alanında sık sık kullanılmış olan kil, son derece zengin mineral içeriğine sahip olunmasıyla bilinir. Bu maske sayesinde cildinizi hem besleyip hem de kirden arındırabilirsiniz. Öncelikli olarak cildinizi güzel bir şekilde yıkayın ve iyice kurulayın. Sonra da küçük bir kap içinde tüm malzemeleri karıştırıp ne çok sıvı olacak ne de çok katı olacak şekilde cilde rahat sürülebilen macun kıvamı elde edin. Göz çevresi hariç şekilde bütün cilde uygulayın. Kil tam anlamıyla kuruyup sertleştiği zaman cildinizi masaj hareketleri yaparak temizleyin. Haftada 1 defa uygulama yeterli olur. Duş sonrasında bu maskeyi uygulamak daha doğru olur.

Bal Limon Aspirin Maskesi

1 yemek kaşığı süzme bal, 1 tatlı kaşığı limon suyu ve 3 tane aspirin hapı ile hazırlanır. Cildinizi güzel bir şekilde temizleyin. Mümkün ise buhar banyosu yapın. Aspirinleri ezerek ufak parçacıklar haline getirin. Sonra diğer malzemeleri de ilave ederek karıştırın. Hem temiz hem de kuru olan cildinize bu maskeyi güzelce uygulayarak en az 15 ile 20 dakika boyunca bekletin. Sonra cildinize masaj yapıp maskeyi temizleyerek cildinizi nemlendirin. Düzenli şekilde uygulandığı zaman sonuç verir. Bal cildi büyük oranda besler. Limon ile aspirin ise ciltteki  mikropları öldürür.

Yoğurt Limon Maskesi

3 yemek kaşığı yoğurt ile yarım taze limon suyu yardımıyla hazırlanır. Cildinizi güzel bir şekilde temizleyin. Ardından buhar banyosuyla gözeneklerinizi açarak cildinizin yumuşamasını sağlayın. Ardından da kurulayın. Sonra yoğurt ve limonu iyice karıştırarak cildinize uygulayın. Ortalama 15 ile 20 dakika kadar beklettikten sonra yıkayın. Maske uygulamasının ardından cildinizi hafif yapılı ve su bazlı bir nemlendirici yardımıyla nemlendirin. Bu maske özellikle de duş sonrası yapıldığı zaman çok daha fazla etkili olur. Hassas cilt tipine sahip olan kişiler de rahatlıkla uygulayabilir. Cildi büyük ölçüde besleyen yoğurt ve mikropların oluşmasını engelleyen limon ile tam anlamıyla doğal bir cilt bakımı yapma imkanı elde edebilirsiniz.

Siyah Nokta Maskesi Evde - Yoğurt Limon Maskesi
Siyah Nokta Maskesi Evde – Yoğurt Limon Maskesi

Siyah Yüz Maskesi Nasıl Yapılır? Siyah Yüz Maskesi Yapımı başlıklı içeriğimizi de incelemek isteyebilirsiniz.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir