Pirinç Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Pirinç Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Pirinç maskesi nasıl yapılır diye merak eden kişi sayısı oldukça fazladır. Pirinç maskesi, cilde sağlamış olduğu farklı faydalar ile ön plana çıkar. Günümüzde özellikle kadınlar, cilt bakım rutinlerine bunu da ilave ederler. Pirinç maskesinin Japonya’daki yaşayan kadınların güzellik sırrı olduğu bilinir. Asyalı olan kadınlar hem beyaz hem de pürüzsüz cilde fazlasıyla düşkün oldukları herkes tarafından bilinir. Bu cilt yapısının sırrının ise pirinç maskesi olduğu söylenir.

Pirinç maskesi son zamanlarda Türkiye’de de bir anda popüler hale gelmeye başladı. Pirinç maskesinin cilt üzerinde beyazlatıcı ve cilt lekelerinin rengini açması gibi etkilerinin olduğu söylenir. Peki pirinçle maske nasıl yapılır? Pirinç maskesinin sunmuş olduğu faydalar nelerdir? İşte konuya ilişkin merak edilen ayrıntılar!

Pirinç Maskesi Nasıl Yapılır? Pirinç Maskesinin Sunduğu Avantajlar Nelerdir?

Pirinç suyla temas ettiği zaman pirincin içeriğinde yer alan fitik asit ortaya çıkar. Fitik asit ise cilt için peeling yapmaya, cildi derin bir şekilde temizleyerek siyah noktaların oranının azalmasına yardımcı olur. Bu sebeple pirinç maskesinin faydaları daha çok siyah noktalar ve cilt lekeleri üzerinde görülür.

Pirinç maskesinin bir diğer faydasının ise pirinç suyu içinde yer alan para aminobenzoik asitin yani PABA’nın olduğu söylenir. Bu içerik de cildin güneşten gelen zararlı ışınlardan korunarak güneşten yanmasını engeller. Fakat güneşe çıkmadan önce yalnızca pirinç maskesini yapmak yeterli olmaz. Kendinizi riske atmamak adına mutlaka güneş koruyucu krem ve benzeri ürünler kullanmanız gerekir.

Instagram MucevherDünyasi

Pirinç Maskesi Nasıl Yapılır?

Pirinç maskesini yapmak son derece basittir. Maskeyi evde yapmak için 1 su bardağı pirincin, iki bardak suda haşlanması gerekir. Pirinç iyice haşlanmasının ardından lapa halini alır. Pirinç lapasını haşlandıktan sonra cildinize sürüp yarım saat kadar beklemeniz gerekir. Sürenin ardından da yüzünüzü ılık suyla yıkayabilirsiniz.

Bir başka seçenek ise pirinçli bal maskesidir. İlk etapta 3 yemek kaşığı pirinci güzelce haşlayın. Sonrasında haşlanmış pirinç suyunun içerisine bir yemek kaşığı bal ile yarım kase süt ekleyerek iyice karıştırın. Elde etmiş olduğunuz karışımı cildinize güzel bir şekilde uygulayın. En az 20 dakika kadar yüzünüzde tutun.

Pirinç maskesini evde yapmak çok kolaydır. Ancak alerjik reaksiyonları kesinlikle unutmamak lazım. Bu sebeple pirinç suyunu ilk etapta cildinizin küçük bir kısmında denemeniz tavsiye edilir. Eğer herhangi bir hassasiyete neden olmazsa bütün yüzünüze sürebilirsiniz.

Pirinç Maskesi Nasıl Yapılır?
Pirinç Maskesi Nasıl Yapılır?

Yağlı Cilt Tipleri İçin Pirinç Unu Maskesi Tarifi

Bir avuç pirinç ununu cam bir kase içerisine alarak üzerine su ekleyin. Tahta bir kaşık yardımıyla krem kıvamı alana kadar güzelce karıştırın. Elde etmiş olduğunuz karışımı cildinize güzel bir şekilde sürün. Ortalama 5 dakika kadar kuruyana kadar bekleyin. Sonrasında hafif masaj hareketleri yaparak ılık suyla yüzünüzü iyice durulayın. Bu tarifi haftada ortalama iki gün düzenli şekilde uygulamanız tavsiye edilir.

Kuru Cilt Tipleri İçin Pirinç Maskesi Tarifi

Bir avuç dolusu pirinci bir havanda iyice döverek un halini almasını sağlayın. Un haline gelmiş olan pirincin üstüne süt dökün. Yaptığınız karışım hamur kıvamına geldikten sonra cildinize sürün. Cildinizde ortalama yarım saat kadar bekletip, sonrasında cildinizi ılık su yardımıyla temizleyebilirsiniz. Bu tarifin haftada bir defa düzenli şekilde uygulanması yeterli olur.

Pirinç Maskesinin Cilde Faydaları Nelerdir?

  • Pirinç maskesi, uygulamasının kolay olmasından dolayı lekeler için ideal bir çözümdür.
  • İçeriğindeki kolajen sayesinde cilt hızlı bir şekilde yenilenir.
  • Pirinç maskesinin bileşenlerinden olan nişasta, cildi temizler. Ve mikroplardan arınmasını sağlar.
  • Gözeneklerin küçülmesi kısmında katkı sağlar. Ciltteki gözeneklerin küçülmesi siyah noktaların ve sivilcelerin oluşumunu azaltır.
  • Pirinç maskesinin sayesinde cilt, parlak bir görüntü kazanır.
  • Sadece yüze değil, bütün vücut üzerinde uygulanabilir. Cilt üzerinde bulunan yara izlerinin geçirilmesinde etkilidir.
  • Pirinç maskesiyle yüzü beyazlatmak mümkündür.
  • Yüzü gençleştiren maske çeşitleri arasındadır. Cildin esnek yapısını koruyup kırışmasını önler.
  • İçeriğinde bulunan folik asit, ciltte peeling görevi görür. Hazır peeling ürünlerinde olduğu gibi ciltte tahrişe sebebiyet vermez.
  • Güneş öncesinde cilde pirinç suyu maskesinin uygulanması durumunda, pirincin içinde yer alan para aminobenzoik asit (PABA) ve folik asit maddeleri cildin güneşin zararlı ışınlarından korunmasını sağlar.
  • Pirinç suyu saç köklerini besleyerek saçların daha gür bir hale gelmesini sağlar. Ayrıca mevcut olan saçlara hem parlaklık hem de yumuşaklık kazandırır.
Pirinç Maskesinin Cilde Faydaları Nelerdir?  
Pirinç Maskesinin Cilde Faydaları Nelerdir?

Kuru Maya Maskesi Nasıl Yapılır? başlıklı içeriğimizi de incelemek isteyebilirsiniz.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir