Patates Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Patates Maskesi Nasıl Yapılır?

Patates maskesi, faydaları ve pratik yapımıyla pek çok kişinin beğenisini kazanmayı başarmaktadır. Daha önce cildinize iyi bakmak adına çok sayıda bitkisel özlü ürünler kullanmış olabilirsiniz. Günümüzde doğadan gelen şifalara inanılarak çeşitli kürler ve maskeler denenmeye devam edilmektedir. Bazen mutfakta yer alan bir ürün, cildinizi hem onaran hem de tazeleyen doğal ürün olabilir.

Patates Maskesi Tarifleri

Patates maskesi bütün ciltler için uygun bir maske çeşididir. Maskeleri denerken patatesi çiğ bir şekilde ve suyunu alıp kullanmanız önerilir. Maske tarifleri içeriklerine göre patatesin püresi, suyu ve rendesi gibi hazırlıklar yapabilirsiniz. Etkilerini tam anlamıyla görmek için düzenli bir şekilde uygulamanız gerekir. Bunun yanında tek seferde sonuç almayı beklemek, biraz yanıltıcı olabilir. Ayrıca maskeleri denemeden önce mutlaka yüzünüzü makyajdan temizlemelisiniz. Temizlemiş olduğunuz cilde uygulanan patates maskesi, daha etkili sonuç sağlar. Sivilceli, kuru yağlı ve kuru ciltler için de farklı patates maskesi çeşitleri vardır. Peki patates maskesi nasıl yapılır? Faydaları nelerdir? İşte kolay bir şekilde ve kısa süre içerisinde yapabileceğiniz patates maskeleri!

Patates Maskesi Tarifleri
Patates Maskesi Tarifleri

Patates Rendesi ile Arındırıcı Peeling Tarifi

Bir tane orta boy patates ve rende kullanılarak hazırlanır. Patatesi güzelce rendeleyin. Sonra suyunu ayrı bir kabın içine alın. Makyajdan arındırdığınız cildinize patates suyunu güzelce sürün ve tonik şeklinde kullanın. Patates suyu ile yıkanan cildinize, patates rendelerini de maske halinde uygulayın. Bu aşamayı dilerseniz koltuk üzerinde deneyebilirsiniz. Başınızı arka kısma doğru eğerek patates rendelerini yüzünüze güzelce yerleştirin. Rendelerin etkisi ile cildiniz ölü hücrelerden kolay bir şekilde arınır. Ayrıca cildinizdeki yağlar da temizlenmiş olur.

Yüzdeki Ödemi Attıran Patates Maskesi Yapımı

Beş yaprak nane ve bir tane orta boy patates ile hazırlanır. Bu maskeyle göz altınızda oluşan şişlikleri ve yüzünüzdeki ödemi yok edebilirsiniz. Patatesle nane yapraklarını püre haline getirin. Daha sonra buzdolabında dinlendirin. Uyguladığınız zaman cildinizin sıkılaşmasını sağlar. Haftada bir kez olacak şekilde deneyebilirsiniz. Bu sayede hem yorgunluktan hem de uykusuzluktan ötürü yaşanan yüz ödemi ortadan kalkar.

Yüzdeki Ödemi Attıran Patates Maskesi Yapımı

Kuru Ciltler İçin Nemlendirici Patates Maskesinin Tarifi

Bir tatlı kaşığı lor peyniri ve bir tane patates ile hazırlanır. Bir patatesin yarısını rendeleyin ve lor peyniri ile karıştırın. Bu maskeyi dairesel masaj hareketleri çizerek yüzünüze güzelce uygulayın. Bu maske kuru ciltlerin ihtiyaç duyduğu nem oranını geri kazandırır. Cildinizde kurumalar meydana geldiyse, bu maskeyi rahatlıkla deneyebilirsiniz.

Patates Maskesinin Faydaları Nelerdir?

Patates maskesinin cilde sunduğu faydalar son derece fazladır. Bu faydalardan bahsetmek gerekirse;

  • Patates cilt lekelerini açan bir etkiye sahiptir. Eğer cildinizde lekelenmeler varsa, bu maskeyi denemek adına fazla geç kalmamanız gerekir.
  • Cildinizde ortaya çıkan gözeneklerin tam anlamıyla sıkılaşmasını sağlar. Bu şekilde de cildiniz sivilceye karşı korunmuş olur.
  • Patates yüzünüzde meydana gelen mikropları temizleme noktasında da büyük oranda etkilidir. Mikropları yok ettiğiniz zaman bütün cilt problemlerini de yok etme şansınız oluşur.
  • Göz altınızda ortaya çıkan morlukların ve şişliklerin giderilmesinde patates maskelerine güvenebilirsiniz.
  • Patates, posalı olması sebebiyle, en doğal peeling etkisi özelliklerini taşır.
  • Eğer soğuk ve kurak bir bölgede yaşıyorsanız, cildiniz sıklıkla kuruyabilir. Cildinizi nemlendirmek adına patates maskesi çeşitlerini uygulayabilirsiniz.
  • Gözenekleri sıkılaştırma özelliğine sahip olmasının sayesinde hem doğum hem de emzirme döneminin sonrasında oluşan sarkma gibi problemleri de engeller.
  • Düzenli kullandığınız zaman göğüs toparlayıcı özelliği olduğunu fark edebilirsiniz.
  • Patates maskelerinden tam anlamıyla etki görmek adına düzenli şekilde uygulamanız tavsiye edilir. Ancak aşırıya kaçmamanız gerekir.
Patates Maskesinin Faydaları Nelerdir?
Patates Maskesinin Faydaları Nelerdir?

Göz Altı Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? başlıklı içeriğimizi de incelemenizi tavsiye ederiz.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir