Kirpik Lifting Nedir? Nasıl Uygulanır?

Uzun, gür, dolgun ve kıvrık kirpikler hayalinizse; kirpik lifting uygulaması tam size göre! Güzellik merkezlerinde ve evde uygulanabilen kirpik kaldırma işlemi tam olarak nedir, nasıl uygulanır araştırdık. İşte bilmeniz gereken tüm detaylar…

Kirpik Lifting Nedir?

Bakışlar, yüz ifadesinin en önemli parçasıdır. Etkileyici kirpiklerle bakışlarımızı vurgulayıp güçlendirebiliriz. Daha kalkık ve hacimli kirpikler, göze de hitap eder. Kirpik lifting, kirpiklerin bir süre boyunca daha hacimli ve uzun görünmesini sağlayan bir uygulamadır. Son yıllarda popüler hale gelmiştir. Bu işlemde doğal kirpiklerin köküne bir uygulama yapılır. Kirpik keratin bakımı olarak bilinir ve uygulama 45 dakika kadar sürer. Her bir uygulama, 1-2 ay kadar etkisini gösterir. Kalıcılığı 2 aya kadardır.

Kirpik Lifting

Kimler Tercih Edebilir?

“Kirpiklerim oldum olası kısa, hacimsiz ve seyrek” diyorsanız, kirpik lifting uygulamasını yaptırabilirsiniz. Öte yandan, gür kirpiklere sahip olan kişiler de bu uygulamayı tercih edebilir. Hepsinden önemlisi, uygulamanın hijyenik bir ortamda ve doğru malzemelerle yapılmasıdır.

Nasıl Uygulanır?

Uygulamaya başlamadan önce mutlaka göz makyajınızı temizlemelisiniz. Ortam ve malzemeler hijyenik olmalıdır. Lens kullanıyorsanız, işlemden önce lenslerinizi çıkarmalısınız. Eğer geçici olarak gözlerinizde veya kirpiklerinizde tahriş, alerji, dökülme, arpacık gibi sorunlar varsa bu problemlerin geçmesini beklemeniz gerekir.

Lifting uygulamasında ilk adım, kirpiklerin alt çizgisine bir silikon ped yapıştırılması ile başlar. Kirpikler geriye doğru taranır ve kıvrıklığı koruması için çeşitli solüsyonlar uygulanır. Solüsyon uygulaması daha yaygındır, bazen de kirpik bigudisi yapılabilir. Solüsyon madde ile kaplanan kirpikler 15 dakika kadar bekletilir. Lifting uygulamasında kirpiklere uygulanan solüsyonlardan sonra keratin yüklemesi de yapılır ve işlem tamamlanır.

Kirpik Lifting Uygulaması

Lifting setleri kozmetik mağazalarında satılıyor. Profesyonel sonuçlar almak için güzellik merkezlerine gitmeniz gerekmiyor. Bu setleri alıp evde de lifting uygulamasını yapabilirsiniz.

Ne Kadar Kalıcıdır?

Ortalama kalıcılık süresi 1-2 aydır. Kirpiklerinize ne kadar özen gösterir ve dikkatli olursanız, işlem ömrü o kadar uzar. En fazla 3 aya kadar kirpikleriniz aynı kalır.

Kirpiklere Zarar Verir Mi?

Gözlere hiçbir şekilde temas etmemesi gereken bir uygulamadır. Kimyasal maddeler kullanılsa da, hijyenik bir ortamda kurallara uygun şekilde uygulandığında sorun yaratmaz. Lifting işlemi kirpikleri dökmez ya da zayıflatmaz. Ancak alerjik bir bünyeye sahipseniz bu işlemi tercih etmeyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir