Kavisli Kaş Modelleri: Kavisli Kaş Nasıl Elde Edilir?

Yüz şekline göre kaş şeklini bulmak çok önemlidir. Doğru alınmış kaşlarla daha güzel görünürüz. Daha da önemlisi doğru kaş şekli, yüzümüze anlam ve ifade katar. Bu makalede sizleri kavisli kaş şekli hakkında bilgilendirmek istiyoruz.

Kavisli Kaş Şekli Nasıldır? Kimlere Yakışır?

En yaygın kaş modeli olmakla birlikte, insan doğası gereği neredeyse herkes kaşları kavisli olarak dünyaya geliyor. Göz kapağının üzerindeki kaş kemiği, kaşlarımıza doğal bir kavis kazandırıyor. Burun kenarı hizasına denk gelen kaşın başlangıç noktasını düşünün. Buradan düz bir şekilde orta üst kısımda kaşların hafifçe yukarı kalktığı nokta kavistir. Ucuna doğru tekrar aşağı inmeye başlar ve biter.

Bu kaş modeli, en çok kimlere yakışıyor?

En çok yuvarlak ve kare yüz şekline sahip olanlara yakışan bir kaş modelidir.

Kavisli Kaş

Kavisli Kaş Modelleri

Kaşlarınızın genel yapısı, yüz şekliniz ve kaş alma tekniğinize göre kavisli kaş modelleriniz 3 farklı şekilde inceleyebiliriz.

Yuvarlak model

Yuvarlak kavis modelinde, kavis noktası çok derin ve keskin değildir. Adı üzerinde daha yumuşak ve yuvarlatılmış bir haldedir. Yumuşak ve sakin yüz hatları için daha uygun bir kavis modelidir. Bu modeli uygularken kesinlikle ince uçlu ve profesyonel kaş kalemlerin kullanmanızı tavsiye ederiz.

Köşeli model

Her yüz şekline göre olmasa da, sert hatlara ve sert bir tarza sahip olanlar için ideal bir kavis modelidir. Köşeli kavisin anlamı, kavisinin daha keskin ve kalkık olması, ucunun da daha uzun olmasıdır. Bu kaşlar tamamen doldurulmalı ve bir kaş pudrasıyla pudralanmalıdır.

Kalın model

Bu modelde ise kaşlar çok doğal görünür, sadece kavis bölgesi öne çıkarılır. Kaşın kavis kısmı kalın tutulur ve uç kısmı aşağı uzanmaz. Yani kısa kalır. Kalın kavis verilen kaşlar jel veya şeffaf maskara ile sabitlenmelidir.

Kavisli Kaş

Evde Kaş Nasıl Alınır?

Göz kapağı üzerinde kaş altındaki bölgedeki kavise kadar gelen alana hiçbir şekilde dokunulmamalıdır. Kavis kısmı yumuşatılmalı ve doğal kaş şekli korunarak alım yapılmalıdır. Kaşın zirvesinin kaş kemiğinin hemen altında olması gerekir. Kaş almaya başlamadan önce göz kapağı ve kaş çevresine nemlendirici sürün. Cımbız, kaş kalemi, kaş maskarası, kaş pudrası gibi malzemeleri hazır edin. Her hamlenizden sonra birkaç adım geride durup aynaya bakarak kontrol edin. Kaşlarınıza yuvarlak, köşeli ya da kalın kavis verebilirsiniz. Her üç modelin de nasıl göründüğünü az önce açıklamıştık. Bunu referans alarak dilediğiniz kaş şeklini kolayca verebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir