Kaş Alma Teknikleri Nelerdir? Evde Profesyonel Kaş Alma Rehberi

Yüze anlam ve ifade katan kaşların düzgün bir şekilde alınmış olması oldukça önemlidir. Kaş alırken yapılan en ufak bir hata geri dönülmez sonuçlara neden olabilir. Kaş şeklini bozmadan evde kaş alma tekniklerini uygulamak elbette mümkündür. Bunun için öncelikle doğru kaş şeklinizi belirlemeniz, malzemeleri hazır etmeniz ve birazdan vereceğimiz ipuçlarını takip etmeniz yeterli olacaktır.

Doğal Kaş Şekli Nasıl Belirlenir?

Kaş şekli, yüz şekline uygun olmalıdır. Bir kalemin ucunu burnunuzun bittiği noktaya koyup kalemin üst kısmının hizasını belirleyin. Bu nokta, kaşınızın başlangıç noktası olacak. Burun kenarından göz bebeğine uzanan hizada ise kaşınızın yukarı kalkan kavis noktasını bulacaksınız. Gözün bittiği kısma denk gelen yer ise kaşınızın bitiş noktası olacak.

Kaşın başlangıç, kavis ve bitiş noktalarını işaretlediniz. Şimdi sıra, yüz şeklinize uygun kaş şeklini öğrenmede…

Kaş Alma

Yuvarlak yüzler; yuvarlak kaş şekillerinden uzak durmalıdır. Kaşın zirvesi olabildiğinde yüksek oluşturulmalıdır. Kaş şekli zirveyi düz bir çizgi halinde takip etmelidir.

Kare yüzler; kavisli ve sert açılı kaş şekillerini tercih edebilir. Kısa ve ince kaşlar onlara göre değildir.

Oval yüzler; düz ve yumuşak açılı bir kaş şeklini seçebilir. Kaşın başlangıç noktasından yukarı doğru düz çıkması ve yavaşça üstte kıvrılması önemlidir.

Kalp şeklindeki yüzler; düşük kemerli ve yuvarlak kaş şekillerini tercih edebilir.

Kaş Alma Teknikleri Nelerdir? Evde Kaş Nasıl Alınır?

Evde kaş alma teknikleri uygulanırken 3 yönteme başvurulur:

-Cımbız

Kaşlarınızın etrafında çıkan az sayıda tüyü almak için cımbız kullanabilirsiniz. Cımbız ile alınan kaşlar, sonradan daha gür çıkar. Kullanılan cımbızın hijyenik olmasına dikkat edilmelidir. Her bir kılı kökünden çekip koparmak önemlidir.

-Ağda

Yüzde kullanıma özel olarak üretilen sir ağda bantlarını istenmeyen tüylerin üzerine yapıştırıp bandı hızla çekerek pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz. Klasik ağda uygulaması da tercih edilebilir.

-İp

Bir dikiş ipini burgu yaparak ve burgulu kısmını kaşlarınızı almak istediğiniz bölüme yaklaştırarak parmaklarınızın kontrolü ile istenmeyen tüyleri alabilirsiniz.

Kaş Alma

Kaş Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yüzünüzü yıkadıktan sonra nemlendirici sürmeniz, kaş alma işlemini kolaylaştıracaktır. Kaşlarınızı çıkış yönüne doğru tarayın ve vermek istediğiniz şekli belirleyin. Belirlediğiniz şeklin hatlarını bir kalem yardımıyla işaretleyin. İp ve ağda kullanımı daha çok profesyonellik gerektirir. Cımbız kullanmak daha kolaydır. Kaşlarınızı şekillendirdikten sonra son bir kez daha tarayın. Böylece son görüntüsüne bakarak, eğer gerekiyorsa birkaç dokunuş daha yapabilirsiniz. Son olarak bir parça pamukla kaşlarınızı silin ve kaş çevresini nemlendirin.

İşte birkaç pratik tüyo daha…

  • Kalın uçlu cımbızları ince tüyleri almak için, ince uçlu cımbızları kalın kaşları almak için kullanabilirsiniz.
  • Ağda kullanacaksanız, cilt tipinize uygun olan ve tahrişi önleyen ağda bantlarını seçebilirsiniz.
  • Kaşlarınızı alırken çok fazla içeriye girmekten kaçınmalısınız.
  • Fazla uzun kalan kaşları, kaş makası ile kesebilirsiniz.
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir