Karbonat Limon Maskesi Nasıl Yapılır?

Karbonat Limon Maskesi Nasıl Yapılır?

Karbonat limon maskesi, cilt bakım rutinlerinin olmazsa olmazları arasında yer alır. Karbonat ve limonun içeriğinde yer alan maddeler cilde fazlasıyla iyi gelmektedir. Bu nedenle özellikle kadınlar tarafından karbonat ve limon ile yapılan maskeler yoğun ilgi görür. Hem lekesiz hem de canlı bir cilt yapısına sahip olmak isteyen pek çok kişi bu maskeyi kullanmayı tercih eder. Karbonat maskesinin günümüzde pek çok çeşidi bulunmaktadır. Değişik maddeler ilave edilerek karbonat ile farklı çeşitlerde maskeler yapılır. Her maskenin kendine göre etkileri bulunur. Karbonat maskesinin asıl yapılma amacı cildi tam anlamıyla lekesiz bir hale getirmektir. Karbonat limon maskesi bu noktada büyük oranda faydalı olur. Peki karbonat limon maskesi nasıl yapılır? Karbonat ve limon ile yapılan maskenin faydaları nelerdir?

Karbonat Limon Maskesi Nasıl Yapılır?

Son dönemlerde ten rengini açmak oldukça popüler bir hale gelmiştir. Ten rengini açmak için birbirinden değişik çok sayıda maske tarifi bulunmaktadır. Ten rengini açmak adına tercih edilen maske çeşitlerinden biri de karbonat ve limon maskesidir. Limonun ve karbonatın karışımından elde edilen bu maske düzenli bir şekilde kullanıldığı takdirde cildin renk tonunun kısmi olarak açılmasını sağlar. Limon karbonat maskesinin yapım aşamaları ise şöyledir;

Bir yemek kaşığı karbonat, bir yemek kaşığı esmer şeker ve on damla kadar limon suyu ile hazırlanır. Bütün malzemeler bir kabın içinde güzel bir şekilde karıştırılarak kuru olan cilde uygulanır. Ortalama 15 dakika sonra da temizlenir.

Karbonat Limon Maskesi Nasıl Yapılır?
Karbonat Limon Maskesi Nasıl Yapılır?

Karbonat Limon Maskesinin Faydaları Nelerdir?

  • Kuru ya da yağlı cilt tipleri için tam anlamıyla dengeleyicidir. Kuru cildin nemlenmesini sağlarken bir yandan da yağlı ciltlerdeki fazla bulunan yağı emer.
  • Akne, sivilce ya da siyah nokta gibi istenmeyen yağlanma durumlarının önüne geçer.
  • Gözeneklerin küçülmesini sağlar. Bu sayede daha sıkı bir cilde sahip olmanıza olanak tanır.
  • Cilt üzerindeki tüylenme gibi sorunlara, özellikle de hücre yenilemesi özelliği sayesinde çözüm olur.
  • Cildin ölü derilerinden arınmasını sağlar. Dökülme durumlarına karşı koyar.
  • Kaşınma, şişkinlik ya da kızarıklık gibi alerjik durumları ortadan kaldırır.
  • Güneş yanıklarına birebir çözüm niteliğindedir.

Karbonat Limon Maskesi Ne Sıklıkta Yapılmalıdır?

Bütün cilt bakım maskelerini düzenli olarak kullanmakta fayda vardır. Eğer yaptığınız bakımlardan tam anlamıyla verim elde etmek istiyorsanız düzenli bir şekilde uygulamanız gerekir. Karbonat ve limon ile yapılan maske çeşidini haftada bir ya da iki kere uygulamanız yeterli olur. Düzenli şekilde uyguladığınız takdirde kısa bir süre içerisinde ortaya çıkan farkı siz de görebilirsiniz.

Eğer haftada çok sık uygularsanız, cildinizde bazı tahrişler meydana gelebilir. Bu sebeple iki kereden fazla uygulanmaması tavsiye edilir. Cildinizde meydana gelen etkilere göre bu sayıyı bire de indirebilirsiniz. Uygulama sırasında mutlaka cildinizin temiz ve kuru olması gerekir.

Karbonat Limon Maskesi Ne Sıklıkta Yapılmalıdır?
Karbonat Limon Maskesi Ne Sıklıkta Yapılmalıdır?

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir