Eyeliner Nasıl Çekilir? Eyeliner Sürme Teknikleri

Göz makyajının en önemli parçası gözleri vurgulamaktır. Gözlerimizi doğru alınmış kaşlar, far, maskara gibi detaylarla ortaya çıkarıyoruz. Ancak hiçbirinin etkisi kalem ve eyeliner kadar olmuyor. Eyeliner nasıl çekilir noktasında, öncelikle göz şeklimize ve tarzımıza uygun makyaj stilini bulmamız gerekiyor. Göz şeklinize uygun eyeliner modelini bulduktan sonra, hangi ürünleri kullanarak nasıl kolay eyeliner çekeceğinizi anlatacağız.

Göz Şekline Göre Eyeliner Modelleri

Öncelikli kural: Başkasında gördüğümüz herhangi bir makyaj stilini kendimizde uygulamaya çalışmamaktır. Göz makyajı yüzün ifadesini tamamen değiştirebilir. Anlamlı ve çarpıcı bakışlar elde etmek istiyorsak; doğru eyeliner sürme tekniklerini bilmemiz önemlidir. Eyeliner sürme teknikleri ile küçük gözler daha iri gösterilebilir. Düşük göz yapısı daha kalkık gösterilebilir ve bunun gibi pek çok örnek sayabiliriz.

Öncelikle, göz şeklinizi bilmeli ve birazdan vereceğimiz tavsiyelere uyarak, göz şeklinize uygun olan eyeliner modelini uygulamalısınız.

Büyük gözler için;

Gözleriniz iri ve yuvarlak ise, eyelinerı üst kirpik çizgisinin iç ve dış kısmına eşit kalınlıkta, alt kirpik çizgisinin iç kısmına çekin. Büyük gözlere yeşil, mavi, mor gibi renkli kalem ve eyelinerlar da çok yakışır.

Badem gözler için;

Badem şeklinde gözlere sahipseniz, tüm eyeliner stilleri size yakışacaktır. En çok tercih edilen eyeliner modeli ise kedi bakışlarıdır. Likit eyeliner gözlerin iç köşelerine ince bir hat şeklinde çekilir. Eyeliner, gözün dış köşelerine doğru kalınlaşır ve uç kısımda hafifçe yukarı çekilerek kuyruk yapılır. Eyelinerı göz pınarından değil, gözlerin orta kısmından itibaren çekmeye başlayabilirsiniz.

Düşük göz kapakları için;

Göz kapağını daha kalkık göstermek için eyeliner kuyruğu uzun tutulmalıdır. Eyeliner kalın değil, ince olmalıdır. Göz pınarından ince bir çizgi çekerek uç kısımda kalınlaştırın.

Aşağı doğru kıvrılan gözler için;

Göz yapınız aşağı doğru düşük ise, onları daha kalkık göstermek için eyelinerı göz hattının tamamına sürüp kuyruğunu uzatın. Uç kısmında yukarı ve dışa doğru bir efekt yaratın. Aynı tekniği alt kirpik dibine de uygulayın. Eyelinerı kesinlikle kalın değil, ince çekmelisiniz.

Birbirine yakın gözler için;

Gözlerin birbirinden daha uzakta görünmesi için gözlerinizin iç köşelerine kapatıcı uygulayın. Göz pınarlarına eyeliner sürmeyin. Gözün orta kısmından başlayarak uca ve dışa doğru eyeliner çekin.

Küçük gözler için;

Gözlerinizi daha iri göstermek için nude toprak tonlarında bir göz farını tüm göz kapağınıza sürün. Kirpik diplerinize kalın bir eyeliner çekin ve parmaklarınızla hafifçe dağıtın. Son olarak daha koyu renk bir far ile hafif gölgelendirme yapın.

Gözlerinize en çok yakışan eyeliner modelini buldunuz. Peki, eyeliner nasıl çekilir? İşte, adım adım doğru eyeliner sürme teknikleri…

Eyeliner Nasıl Çekilir?

Eyeliner nasıl çekilir? sorusuna yanıt olarak, kendinize en uygun stili uygulamanızı tavsiye ederiz. Doğru eyeliner çekme adımlarını şimdi sizlerle paylaşalım. Püf noktaları bildikten sonra, göz makyajınızı profesyonel bir hale getirebilirsiniz…

Eyeliner Nasıl Çekilir?

Jel Eyeliner Çekmek

Köşeli fırça yardımıyla eyeliner çekebilirsiniz. Fırçayı göz kapağınızın dibine yakın tutun ve yumuşak hareketlerle bir çizgi oluşturun.

Göz Kalemi ile Eyeliner Çekmek

Mat, renkli, ışıltılı gibi pek çok türde göz kalemi kullanılabilir. Göz kalemleri ile eyeliner çekmek bu yüzden daha eğlenceli ve kolaydır. İstediğiniz tarzı ve şekli uygulayabilirsiniz. Kalem eyelinerda hata yapınca düzeltmek daha kolay olur. Tek yapmanız gereken, kalemi kirpik dibi hizasında tutmaktır.

Likit Eyeliner Çekmek

Eyeliner kavramı, likit eyeliner ile hakkını verir. Eyeliner çekme terimi eyeliner ürününün ortaya çıkmasıyla birlikte hayatımıza girdi. Kirpik çizgisinin başlangıcından sonuna kadar likit eyelinerı çekin. Bitiş noktasından dışa ve yukarı doğru ince bir hat çizin. Göz bebeğinizin hizasından dış kısma çizdiğiniz hatta kadar olan alanı birleştirin. Bu kısmı eyeliner ile doldurun.

Eyeliner modellerini ve eyeliner sürme tekniklerini paylaştık. Farklı makyaj uygulamaları ve deneyimlerde görüşmek üzere…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir