Evde Manikür Nasıl Yapılır? Profesyonel Manikür Önerileri

Elleriniz ve tırnaklarınız ne kadar zarif görünürse, size o kadar iyi hissettirir. El ve tırnak bakımı ihmal edilmemelidir. Muhteşem görünen tırnaklar için evde manikür yapmanın inceliklerinden bahsetmek istiyoruz. Böylece zamandan ve bütçeden tasarruf ederek, manikürünüzü yapabilirsiniz.

El ve Tırnak Bakımının Önemi

El ve tırnak bakımında temizlik ilk adımdır. Özellikle çok sıcak veya çok soğuk havalarda ellerin nemlendirilmeye ihtiyacı olacaktır. El kreminizi sık sık uygulamaya çalışın. Manikür ise yalnızca tırnaklara estetik bir görünüm kazandırmak anlamına gelmiyor. Haftada bir defa manikür yaparak hem el hem de tırnak bakımınızı yapabilirsiniz. Sağlık açısından el ve tırnak bakımının önemi büyüktür. Cilt bakımında genellikle yüz bakımına önem versek de, cildimizin geri kalanına da düzenli bakım yapmak gerekir. Eller, yüzden sonra vücudun en çok dış etkilere açık olan bölgeleridir. Bu nedenle düzenli bakıma ihtiyacı vardır. Nemlendirici, peeling, güneş koruyucu uygulamak ve tırnakların çok uzatılmadan düzenli olarak kesilmesi sağlık için çok önemlidir.

Evde Manikür Yapmanın Püf Noktaları

Evde manikür yapmak için birazdan sayacağımız adımları uygulamanız yeterli olacaktır. Öncesinde şu malzemeleri evinizde hazır bulundurmanız gerekiyor:

Evde Manikür

Oje, oje bazı, şeffaf son kat cilası, aseton, el ve tırnak nemlendiricisi, kütikül itici, tırnak makası, törpü, tırnak tamponu, pamuklu çubuk gibi temel manikür malzemelerini önceden hazırlayın.

Maniküre başlamadan önce ellerinizi yıkayın ve kurulayın.

Manikür Nasıl Yapılır?

Eğer tırnaklarınız çok uzunsa önce tırnak makasıyla kesip onları kısaltın. Ardından törpüleme ile maniküre başlayabilirsiniz. Kağıt veya seramik törpüleri tavsiye ediyoruz. Tırnaklarınızı tek bir yöne doğru törpüleyip pürüzsüzleştirin. Tırnaklarınızın pürüzsüz ve eşit görünmesi için törpülemeden sonra bir buffer kullanabilirsiniz. Buffer, yumuşak yüzeyli parlatıcı bir tırnak zımparasıdır.

Tırnaklarınızın etrafındaki ölü deriyi kesmeyin. Bu deriyi ahşap çubuklar kullanarak geriye doğru itin. Bu aşamada tercihen bir el peelingi uygulayabilirsiniz. Peeling, eller ve tırnak etlerinde biriken ölü deriyi uzaklaştırır.

Evde Manikür

Oje sürecekseniz eski ojenizi çıkarın ve tırnaklarınızı güzelce temizleyin. Yeni sürülecek oje, tertemiz tırnaklarda daha güzel görünür ve daha kalıcı olur.

Oje sürmeden önce tırnaklarınıza alt baz uygulayın. Bu bazlar ojelerin daha uzun süre dayanmasını sağlar ve ojenin tırnaklara zarar vermesini önler.

Tırnak alt bazı kuruduktan birkaç dakika sonra, ojenizin ilk katını dikkatli bir şekilde sürebilirsiniz. İlk katı yoğun ve üst üste sürmemeye çalışın. Ojeyi, tırnak etine yakın orta kısımdan başlayarak uç kısma doğru sürün. Aynı şekilde yan taraflara da ojeyi sürüp ilk katı tamamlayın. İlk katı kuruduktan sonra ikinci katı da aynı şekilde ve incelikte sürün.

Ojeniz kuruduktan sonra üzerine bir koruyucu cila uygulayın.

Manikürden bir müddet sonra tırnak çevrenizi, tırnaklarınızı ve ellerinizi nemlendirin. Hatta el ve tırnakların her gün nemlendirilmesi gerekir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir