Evde Kaş Boyama Yöntemleri Nelerdir? Kaş Nasıl Boyanır?

Tıpkı ten rengimiz, saç rengimiz, göz rengimiz gibi kaş rengimiz de yüzümüzün ifadesini bir anda değiştirebilir. Daha sert veya daha yumuşak görünmemizi sağlayan çeşitli makyaj uygulamaları vardır. Evde kaş boyama teknikleri ile kaşların rengini değiştirmek mümkündür.

Kaş Rengine Nasıl Karar Verilir?

Gür ve sağlıklı kaşların rengiyle oynamaya çok fazla gerek duyulmaz. Daha ziyade seyrek olan ya da yanlış kaş alma sonucu biçimini kaybeden kaşlar boyanır. Her makyajın olmazsa olmazı kusursuz kaşlardır. Ancak iş kaş rengini seçmeye geldiğinde pek çok kişi yanılabiliyor. Size en uygun kaş rengini nasıl seçebilirsiniz?

Doğru ve doğal kaş rengini 3 şekilde deneme yaparak bulabilirsiniz;

-Doğal bir görünüm elde etmek için iki farklı doku ve rengi karıştırıp kaşlarınız üzerinde deneyebilirsiniz. Örneğin, kaşlarınızı önce bir kaş farı ile doldurup üzerine bir ton koyu kaş rimeli uygulayabilirsiniz.

-Saçlarınızdan bir ton açık ya da bir ton koyu rengi seçerek kaşlarınızı boyayın. Kaşlar ile saçlar aynı tonda olmamalıdır. Açık ton boyayı bir kaşınıza, koyu ton boyayı diğer kaşınıza sürerek hangisinin doğru tercih olduğunu anlayabilirsiniz.

-Nasıl ki ten için doğru fondöten tonu seçiliyorsa, doğru kaş rengini bulmanın mantığı da aynıdır. Burada devreye alt tonlar giriyor. Saçlarınız sıcak tonlarda mı, soğuk ve küllü tonlarda mı? Doğru kaş rengi, saçınız ve cildinizin alt tonlarıyla uyumlu olan renktir.

Evde Kaş Boyama Yöntemleri Nelerdir?

Evde kaş boyama işleminin genellikle bir veya birkaç günlük kalıcı etkisi olacaktır. Profesyonel işlemlerde bu süre birkaç haftaya çıkar. Doğru adımları izlediğiniz takdirde, evde kaş boyamak zararlı değildir. Kaş kalemi, kaş boyası veya kaş farı ile evde bu uygulamayı kendi kendinize yapabilirsiniz.

Kaş Boyama

Kaş Kalemi ile Kaş Boyama

Bir kaş fırçasıyla kaşlarınızı yukarı doğru tarayın. Kaş kalemi ile kaşınızın başlangıç, bitiş ve en yüksek olduğu kavis bölümüne işaret koyun. Kaşınızın altına, başlangıç noktasından bitiş noktasına doğru hafifçe bir çizgi çizin. Aynı hizalama ile kaşınızın üstüne de bir çizgi çizin. Kalemle kaşları doldururken yüksek kısmından uca doğru kısa ve daha yoğun çizgiler kullanmalısınız. Buruna yakın olan başlangıç kısmını ise daha hafif doldurmalısınız. Kalemle kaşlarınızı çizip doldurduktan sonra son olarak fırça ile kaşlarınızı tarayın.

Kaş Farı ile Kaş Boyama

Kaş farı sürmeden önce kaşlarınızı kaş fırçası ile aşağıya doğru tarayın. Kaşınızın ortasından başlayarak boyama işlemine geçin. Kaş farını far fırçasına bir miktar alın ve kaşlarınızı orta yerinden başlayarak bitiş kısmına doğru boyayın. Kaşınızın bitiş çizgisini far ile çok fazla uzatmayın. Ardından orta kısımdan bitişe doğru olan kısmı fırçayla yukarı doğru tarayın. Kaşın alt kısmını da doğal görünümü kaybetmeden farla doldurup son olarak kaşlarınızı tarayın.

Kaş ve Kirpik Boyası ile Kaş Boyama

Kaş boyasını ince bir fırça yardımıyla kaş çizgisini taşırmadan hafifçe kaşlarınıza sürün. Birkaç dakika bekledikten sonra nemli bir pamukla veya mendille boyayı temizleyin.

Evde Kaş Boyama

Kaş Maskarası ve Kaş Jeli ile Kaş Boyama

Şeffaf kaş maskarası ve jeli ile kaşlarınıza yoğun ve ıslak bir görünüm verebilirsiniz. Jel ve maskaranın en önemli avantajı, kaşları gün boyu sabitlemesidir. Kaş kalemi ve farı ile aynı şekilde uygulanır. Bu iki ürün de genellikle boya, far ya da kalem uygulamasından sonra kaşları sabitlemek için kullanılır.

Kaşlar Nasıl Boyanır?

Boyama işleminden önce kaş şeklinize karar vermeniz gerekir. Bunun için burun ve göz bebekleri hizasından kaşın başlangıç, kavis ve bitiş noktaları tespit edilebilir. Bir kalemle bu alanlara birer nokta koyarak kaşınızı buna göre doldurabilirsiniz.

Kaşlarınızı boyamaya başlamadan önce kaş çevresine vazelin sürebilirsiniz. Böylece boyanın başka yerlere bulaşmasını önlemiş olursunuz. Daha sonra uygulanmaya hazır olan boyayı küçük bir fırça yardımıyla kaşlarınızın yoğun olan iç ucundan başlayarak dışa doğru hafifçe sürün. İki kaşınızı da boyadıktan sonra birkaç dakika bekleyin. Boyanın daha açık renkte olmasını istiyorsanız bekleme süresini kısa tutup kaşlarınızı nemli temiz bir mendille hafifçe silin. Bu adımlar ‘kaş boyası’ kullanımında geçerlidir. Kalem ve far uygulamaları daha farklıdır. Diğer uygulamaların nasıl yapıldığına dair detayları üstteki başlığımızdan öğrenebilirsiniz.

Evde Hazırlanan Doğal Kaş Boyası

Evde kaş boyamak isteyenler için doğal bir boya tarifimiz var! 1 fincan Türk kahvesi telvesine aynı ölçüde kakao ekleyin. 1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı, Aloe vera jeli ve bal ilave ederek tüm malzemeleri iyice karıştırın. 5 dakika dinlendirdikten sonra kaş boyanız hazır hale gelecektir. Boyayı ince bir fırça ile kaşlarınıza sürebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir