Erkek Yüz Maskesi Nasıl Yapılır? En iyi Erkek Yüz Maskesi

Erkek cildi kadın cildine göre daha kalın ve yağ üretmeye meyillidir. Bu nedenle erkeklerin de düzenli cilt temizliği ve cilt bakımı yapması gerekir. İlerleyen yaşa, strese, hormonal bozukluklara, toza, kire, güneşe ve kötü beslenme gibi faktörlere bağlı olarak erkek cildinin bakıma ihtiyacı olmaktadır. Kozmetik markaların çok kaliteli cilt bakım ürünleri olsa da, her zaman doğaldan yana olduğumuz için bu kez sizlerle erkek yüz maskesi nasıl yapılır, ne işe yarar gibi bilgileri paylaşmak istiyoruz.

Erkekler İçin Yüz Maskesi Ne İşe Yarar?

Yüzlerce farklı maske türünden cilt tipine uygun olan maskeler seçilip hazırlanmalıdır. Cilt sağlığı için kullanılan ve pek çok cilt probleminin ortaya çıkmasını önleyen bir bakım yöntemi olan maske uygulamasını artık erkekler de tercih ediyor. Kırışıklık azaltan, cildi sıkılaştıran, cildi nemlendiren, sivilce, yağlanma ve kuruyup pul pul dökülme gibi sorunları ortadan kaldıran yüz maskeleri evde de hazırlanabilir.

Erkeklere özel yüz maskelerinin bu faydalarını daha önce duymuş muydunuz?

Erkek Yüz Maskesi

Yoğun ve stresli geçen bir iş gününün ardından uygulanan maske, erkek cildinde detoks etkisi yaratır. Temizlik ve ferahlık hissi verir ve cildi yatıştırır.

Günün stresini alan bu maskeler, aynı zamanda yüzdeki kiri, bakterileri ve siyah noktaları temizler.

Erkek maskeleri kan dolaşımını uyarır. Düzensiz cilt tonunu dengeler, iltihaplanma ve koyu renk göz altı halkaları gibi belirtileri azaltır. Cilde daha parlak ve genç bir görünüm kazandırır.

Tıkanmış gözenekleri açan erkek cilt maskeleri, diğer bakım ürünlerinin daha kolay emilmesini de sağlar.

Erkek Yüz Maskesi Nasıl Yapılır?

Erkek yüz maskesi her cilt tipine uygun olarak evde hazırlanabilir. Haftada 1-2 kez uygulanabilen bu maskeler, mutlaka temiz ve kuru cilde uygulanmalıdır. En etkili maske tariflerimizi siz de evinizde kolayca uygulayabilirsiniz.

Erkek Yüz Maskesi

Erkekler İçin Yaşlanma Karşıtı Maske

Malzemeler

  • Yarım muz
  • 1/4 fincan yoğurt
  • Bir çay kaşığı bal

Hazırlanışı

Muzu bir çatal yardımıyla ezin ve diğer malzemelerle birlikte karıştırın. Macun kıvamı alan maskeyi temiz ve kuru cildinize uygulayın. 10-15 dakika bekledikten sonra ılık su ile yüzünüzü durulayın.

Cilt Lekelerine Karşı Maske

Malzemeler

  • Bir yemek kaşığı jelatin
  • İki yemek kaşığı süt
  • Bir yemek kaşığı bal

Hazırlanışı

Jelatin ve sütü iyice karıştırıp pürüzsüz bir kıvam elde edin. Daha sonra balı ekleyin ve tüm malzemeleri bir kez daha karıştırın. Yıkanmış ve kurulanmış cilt üzerine uygulanan bu maske, kuruduktan sonra ılık su ile hafifçe soyularak yüzden çıkarılmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir