Düz Kaş Nasıl Alınır? Düz Kaş Kimlere Yakışır?

Düz kaş trendi her geçen gün daha popüler bir hale geliyor. Kaş şeklinizi değiştirmeyi düşünüyorsanız, bu modeli değerlendirebilirsiniz. Elbette, doğru kaş alma tekniklerini kullanarak! Peki, düz kaşlar kimlere yakışır, nasıl alınır, bakımı nasıl yapılır? İlk olarak kaşlarınıza bu şekli nasıl verebileceğinizi açıklamakla başlayalım.

Kaşımızı Düz Hale Nasıl Getiririz?

İnce ve yay gibi kaşların yerini son yıllarda düz ve kalın kaşlar aldı. Öncelikle eğer kaşlarınız yanlış alındıysa veya çok inceyse, kaşlarınızın yeniden çıkmasını bekleyin. Bu esnada kaşlarınızı badem yağı gibi doğal yağlarla besleyin.

Kaşınıza düz şekil vermenin sanıldığı kadar zor olmadığını, ancak uygulama sırasında çok dikkatli olmanız gerektiğini belirtelim.

Kaşınızın başlangıç noktasından uç kısmına kadar düz bir hat çizin. Kaşın en üst kısmında kalan kılları alın. Kavis bölgesinde daha dikkatli olmalısınız. Düz bir kaş şekli elde etmek için kavisin azaltılması gerekiyor. Burada sadece üstten bir sıra alıp inceltme yapın. Kaşın kuyruğunu da alarak veya kısaltarak istediğiniz modeli elde edebilirsiniz.

Düz Kaş Nasıl Alınır? Bakımı Nasıl Yapılır?

Kaş almak her zaman sorumluluk gerektirir. Dikkatli olmak çok önemlidir. Kaş alımında öncelikle beyaz bir göz kalemi ile düz kaşların çerçevesi belirlenir. Çizdiğiniz hat dışında kalan kaşları cımbız ile alın. Her adımdan sonra aynaya bakarak doğru gittiğinizden emin olun. Düz ve kısa kaş modasını benimsiyorsanız; cımbızla işiniz bittikten sonra kaşların boyunu makas ile hafifçe kısaltabilirsiniz. Son olarak kaşlarınızı yukarı doğru tarayıp, bakım kremi uygulayabilirsiniz.

Kalın ve doğal kaşlarınızı sabit tutmak ve beslemek için şeffaf kaş bakım serumunu kullanabilirsiniz.

Düz Kaş Nasıl Alınır?

Günlük kaş bakımında;

  • Bol su içmek
  • Kaşları iki defa taramak
  • Zeytinyağı ile kaşlara masaj yapmak
  • Kaşları temiz tutmak ve bakım kremi uygulamak yeterli olacaktır.

Böylece kaşlarınız hangi şekilde olursa olsun, daha sağlıklı ve güzel görünecektir.

Düz Kaş Kimlere Yakışır?

Düz kaşlar, kare yüz şekline uygun değildir. Kare yüz şeklinden kastımız, çene bölgesi kemikli ve geniş alınlı yüz şeklidir. Bu kaş modeli, kare yüz şekline sahip kişilerin yüzünü daha geniş ve yaygın gösterir.

Yuvarlak, oval ve kalp şeklindeki yüzlerde bu kaş modeli çok daha hoş durur. Göz yapısı düşük olan, göz çevresinde sarkma ve kırışıklık gibi problemler görülen kişilerin de bu kaş modelini tercih etmemesi gerekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir