Dudak Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Dudak Maskesi Nasıl Yapılır?

Dudak maskesi, özellikle dudakları sık sık çatlayan kadınlar için kurtarıcı bir görev üstlenmektedir. Özellikle soğuk havalar gelmeye başladığı zaman dudak çatlamalarında da büyük oranda artış olur. Ev yapımı son derece kolay ve pratik olan dudak maskeleri sayesinde sizler de hayal ettiğiniz göz alıcı dudaklara kısa süre içerisinde sahip olabilirsiniz. Hem canlandırıcı hem de dolgunlaştırıcı etkilere sahip olan dudak maskeleri sayesinde dudaklarınız kısa bir zaman zarfı içerisinde harika bir görünüme kavuşur. Peki dudak maskesi nasıl yapılır? Dudak maskesinin faydaları nelerdir? İşte dudak bakımına dair merak ettiğiniz bütün detaylar yazımızda!

Dudak Maskesi Nedir?

Dudak maskeleri, dudaklara uygulanan ve dudaklardaki sorunları gideren bir karışımdır. Hem besleyici hem nemlendirici hem dolgunlaştırıcı hem de canlandırıcı bir yapıya sahiptirler. Evde kolay bir şekilde yapabileceğiniz birbirinden farklı dudak maskeleriyle adeta büyülü dudaklara sahip olabilirsiniz. Üstelik bu sanıldığından çok daha kolaydır. Dudak maskelerinin günümüzde pek çok çeşidi bulunmaktadır. Siz de eğer dudaklarınızda yaşadığınız problemlere yönelik bir çözüm arıyorsanız dudak maskelerini güven içerisinde tercih edebilirsiniz. Dudak maskeleri genel olarak; çatlamış olan dudakları besleyip canlandırmak için, dudaklara daha dolgun bir görünüm kazandırmak için, dudaklara yumuşaklık vermek için, kurumuş olan dudakları daha canlı bir hale getirmek için ve dudaklara peeling yapmak için kullanılır.

Dudak Maskesi Nedir?
Dudak Maskesi Nedir?

Dudak Maskesi Ne İşe Yarar?

Dudak maskelerinin birbirinden farklı özelliklere sahip olan çok sayıda çeşidi bulunur. Dudak bakımı yapmak ve dudaklarının sağlığı korumak için, isteyen herkes dilediği dudak maskesini rahatlıkla uygulayabilir. Dudak maskeleri genel itibariyle; dudaklara yenilik kazandırmak, canlılık vermek ve beslemek gibi değişik faydalar sunar. Hem kurumuş hem de çatlamış olan sağlıksız dudaklara yönelik dudak maskeleri de vardır.

Evde Dudak Maskesi Nasıl Yapılır?

Hemen hemen her evde rutin olarak bulunan birkaç ana malzeme kullanarak son derece besleyici ve tam anlamıyla yenileyici özelliklere sahip ev yapımı dudak maskeleri yapmanız mümkündür. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz birkaç dudak maskesi tarifi!

Evde Dudak Maskesi Nasıl Yapılır?
Evde Dudak Maskesi Nasıl Yapılır?

Kurumuş Olan Dudaklar İçin Dudak Maskesi Tarifi

Bir yemek kaşığı toz şeker, bir yemek kaşığı greyfurt suyu ve bir tatlı kaşığı bal ile hazırlanır. Bütün malzemeleri bir kabın içinde iyice karıştırın. Karıştırmanız sonucunda elde etmiş olduğunuz karışımı kurumuş olan dudaklarınıza uygulayın. Maskeyi ortalama 5 ile 10 dakika arasında dudaklarınıza peeling şeklinde uygulayın. Bu sayede dudaklarınız kısa bir süre içerisinde hem pürüzsüz hem de yumuşak bir hale gelir.

Nemlendirici Özelliklere Sahip Maske

Bir yemek kaşığı bal, bir yemek kaşığı yoğurt ve bir domates ile hazırlanır. Domatesi blenderdan güzelce geçirin. Sonrasında suyunu çıkarın. İyice ezilmiş olan domatesin üstüne balı ve yoğurdu ilave ederek güzel bir şekilde karıştırın. Yaptığınız işlemler sonucunda elde etmiş olduğunuz karışımı hem dudaklarınıza hem de dudak çevrenize nazik bir şekilde uygulayın. Bu şekilde ortalama 15 dakika kadar bekletin. Daha sonra su ile durulayıp maskeyi dudaklarınızdan çıkarın. Bu maske çeşidi dudaklarınızın ihtiyaç duyduğu nemi ve yumuşaklığı sağlar. Aynı zamanda da dudaklarınızın kenar kısımlarında kırışıklıklar oluşmasını önler.

Nemlendirici Özelliklere Sahip Maske
Nemlendirici Özelliklere Sahip Maske

Daha Dolgun Dudaklara Sahip Olmak İçin Maske

Bir tatlı kaşığı bal ve bir çay kaşığı zeytinyağı ile hazırlanır. Bal ve zeytinyağını bir kabın içinde güzelce karıştırın. Sonrasında elde etmiş olduğunuz karışımı, temiz bir diş fırçası kullanarak dudaklarınıza hafif peeling yapar şekilde uygulayın. Bu maske dudaklarınızın ihtiyaç duyduğu canlılığı verir. Ayrıca derinlemesine besler. Bunların yanı sıra dolgun bir görünümde olan dudaklara kavuşmanızı sağlar.

Dudakları Besleyici Maske Tarifi

Yarım salatalık, bir yemek kaşığı bal ve bir yemek kaşığı yoğurt ile hazırlanır. İlk etapta salatalığı iyice yıkayın. Sonra kabuklarını güzelce soyun. Daha sonra da blenderda çekin. Ezilmiş olan salatalığın üzerine balı ve yoğurdu ilave ederek tekrardan iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı nazik hareketler yaparak hem dudaklarınıza hem de dudaklarınızın kenarlarına sürün. Bu şekilde en az 15 dakika boyunca maskeyi bekletin. Beklediğiniz sürenin sonunda maskeyi su yardımıyla durulayıp çıkarın. Bu maske çeşidi dudaklarınızı nemlendirirken bir yandan da besler. Aynı zaman daha sağlıklı bir hale gelmesini sağlar.

Dudakları Besleyici Maske Tarifi
Dudakları Besleyici Maske Tarifi

Ballı ve Şekerli Dudak Peelingi Yapımı

Dudaklarda meydana gelen pütürlü tabakayı ve dudaklardaki ölü hücreleri yok etme konusunda toz şeker son derece faydalıdır. Şekerli dudak peelingi yapmak için bir miktar toz şeker ile birkaç damla balı güzelce karıştırın. Daha sonra bu karışımı dudaklarınıza sürün. Ortalama 1 ya da 2 dakika kadar elinizle masaj hareketleri yapın. Dilerseniz bu nokta da diş fırçası kullanabilirsiniz. Ardından da ılık suyla güzelce durulayın.

Bademli Dudak Peelingi Tarifi

Badem, nemlendirici özelliği sayesinde dudak peelingi için de kullanılabilir. Bademli ev yapımı dudak Peelingi yapmak için bir çay kaşığı doğranmış olan bademi, bir çay kaşığı toz şekeri ve yarım çay kaşığı balı bir kase içinde iyice karıştırın. Daha sonra bu karışımı dudaklarınıza kalın bir tabaka şeklinde sürün. 2 dakika kadar bekledikten sonra bir diş fırçası yardımıyla karışımı çıkarın. Ardından da ılık su yardımıyla dudağınızı durulayın. Sonrasında dudaklarınıza mutlaka nemlendirici bir dudak balmı kullanın.

Bademli Dudak Peelingi Tarifi
Bademli Dudak Peelingi Tarifi

Dudak Maskesinin Faydaları Nelerdir?

Dudak maskeleri çeşitlerinin içeriklerine göre farklı çok sayıda faydaları olabilir. Kurumuş olan dudaklar, çatlamış olan dudaklar ve cansız yapıdaki dudaklar için hem canlandırıcı hem yenileyici hem de besleyici özelliklere sahip olan dudak maskeleri tercih edilebilir. Bütün bunların yanı sıra dudakları olduğundan daha dolgun ve gösterişli bir şekilde göstermek, dudakların rengini tam anlamıyla ortaya çıkarmak ve dudakları güzel bir şekilde vurgulamak adına da farklı dudak maskeleri vardır.

Doğru Dudak Bakımı Nasıl Yapılır?

Havanın ciddi oranda soğuk ve kuru olduğu yerlerde bazen ne kadar dudak bakım kremi, dudak nemlendiricisi ya da buna benzer ürünler kullanılsa da maalesef yeterli olmaz. Bazı ilaç kullanımları sırasında ise dudaklar aşırı oranda kurur ve çatlar. Düzenli bir şekilde dudak bakımı yaparak ve dudak maskeleri kullanarak bu sorunlar aşılabilir. Doğru bir şekilde dudak bakımı yapmak için ise şu adımlar takip edilebilir;

  • Düzenli bir şekilde dudak peelingi yapın.
  • Gün içerisinde bol bol su tüketin.
  • Güzel dudaklara sahip olmak için kullandığınız ürünlerin içeriğini tekrardan gözden geçirin.
  • E vitamini kullanın.
  • Dudaklarınızı aloe vera yardımıyla nemlendirin.
  • Dudaklarınızı doğal asit yardımıyla daha canlı bir hale getirin.
  • Dudaklarınızı güneşten ve güneşim zararlı ışınlarından koruyun.
  • Dudak maskeleri ile dudaklarınıza nem kazandırın.
  • Ruj kullanmadan önce dudaklarınızı mutlaka hazırlayın.
Doğru Dudak Bakımı Nasıl Yapılır?
Doğru Dudak Bakımı Nasıl Yapılır?

Tam Yüz Maskesi Nasıl Yapılır? başlıklı içeriğimizi de incelemenizi tavsiye ederiz.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir