Concealer Nedir? Nasıl Kullanılır?

Temel bir makyaj malzemesi olan concealer yani kapatıcı, cilt kusurlarını gizlemek için kullanılır. Her markanın farklı cilt tiplerine uygun kapatıcı ürünleri piyasada mevcuttur. Makyaja başlarken ilk adım olarak uygulanan concealer nedir, kapatıcılıktan başka ne özellikleri vardır, çeşitleri nelerdir, nasıl doğru concealer seçilebilir ve nasıl uygulanır? Sorularını ayrı ayrı yanıtlayalım.

Concealer Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Concealer yani kapatıcıyı fondötenden ayıran en önemli özellikler, fondötenden daha kalın bir yapıya sahip olması ve cilt kusurlarını daha iyi gizleyebilmesidir. Koyu halkalar, yaşlılık lekeleri, renk değişikliği gibi cilt kusurlarını profesyonel bir şekilde kapatır. Kapatıcılar, her zaman fondötenin üzerine uygulanmalıdır.

Concealer çeşitleri;

  • Likit Kapatıcı
  • Stick Kapatıcı
  • Kalem Kapatıcı
  • Krem Kapatıcı olarak 4 gruba ayrılır.

Ne için kullanılır: Göz altı morlukları, kızarıklık, leke, siyah nokta, sivilce ve hatta ince çizgilerin en iyi şekilde gizlenmesi için concealer kullanılır. Öncesinde fondöten uygulanır. Fondötenden sonra concealer sürüldükten sonra ise yüz, makyaj için hazır hale gelir. Kapatıcılar, hem ciltteki kusurları gizler hem de üzerine uygulanacak makyajın daha profesyonel ve kalıcı olmasını sağlar.

Concealer Nedir

Yalnızca göz altı bölgesi için özel olarak üretilen kapatıcıları da tercih edebilirsiniz. Concealer çeşitleri yüze daha aydınlık bir görünüm kazandırır, renk eşitsizliğini düzeltir ve yüzün daha biçimli görünmesini sağlar.

Concealer Nasıl Seçilir?

Cilt tipinizi ve cildinizin ihtiyaçlarını biliyorsanız; doğru kapatıcıyı seçebilirsiniz. Kuru ciltler için krem formundaki kapatıcılar daha uygundur. Yağlı citller için ise mat kapatıcılar daha uygundur.

Likit kapatıcılar; yağlı, karma ve hassas ciltler için idealdir. Çizgileri en profesyonel şekilde doldurarak kırışıklıkları kapatır.

Stick kapatıcılar; bölgesel cilt kusurlarında etkilidir. Daha yağlı oldukları için yağlı cilt tipi için uygun değildir.

Doğru kapatıcıyı seçerken, ürünün cilt tonunuzla aynı veya bir ton açık olmasına dikkat etmelisiniz.

Concealer Nasıl Kullanılır?

Concealer nedir, doğru ürün nasıl seçilir bölümünden sonra concealer nasıl kullanılır bölümüne geçelim.

  • Likit bir kapatıcı kendi fırçasıyla sürülür ve bir makyaj fırçası ya da süngeri ile cilde yedirilir.
  • Stick bir kapatıcı direkt yüze uygulanabilen kolay bir kullanım sunar.
  • Krem kapatıcılar ise makyaj fırçası veya parmaklarla kolayca uygulanabilir.

Genel olarak kapatıcı kullanımında mutlaka dikkat edilmesi gereken değişmez kurallar vardır.

Concealer Nedir

Kapatıcıyı uygulamadan önce yüzünüzü temizlemeli, kurulamalı ve nemlendirici sürdükten sonra birkaç dakika beklemelisiniz.

Ten renginize uygun kapatıcı rengini seçmelisiniz. Göz altı ve diğer bölgeler için kapatıcının cilt tonundan bir veya birkaç ton açık renkte olması önemlidir.

Yüksek kapatıcılık, gün boyu kalıcılık ve doğal bitiş özelliklerini sunan ürünleri tercih etmelisiniz.

Kapatıcıyı ters üçgen şeklinde uygulamalısınız. Yani, ilk sürmeye başladığınız yere daha yoğun, bitişe doğru daha az miktarda kapatıcı sürmelisiniz.

Kapatıcıdan önce mutlaka fondöten kullanmalısınız.

Kapatıcıyı pudra ile sabitlemelisiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir