Ayva Çekirdeği Maskesi Nasıl Yapılır? Tüm Faydaları!

Ayva Çekirdeği Maskesi Nasıl Yapılır?

Cilt sağlığına önem veren kadın ve erkekler, ayva çekirdeği maskesi ile ciltlerine düzenli bir bakım yapmayı tercih etmektedir. Hem lezzetli hem de sağlıklı ayva meyvesinin çekirdeklerinden kişisel bakım alanında pek çok kişi faydalanmaktadır. Cilde sunduğu yararlar ile kişinin hayatında önemli değişikliklere imza atan maskeler, uygulayanların beğenisini kazanmaktadır.

Evde ya da markette bulabileceğiniz malzemeler ile son derece kolay şekilde ve kısa sürede hazırlanan maskeler, düzenli kullanımda cilt sağlığında olumlu etkilere yol açar. Kendi başınıza ya da bilen bir kişinin yardımıyla uygulayabileceğiniz cilt maskeleri, istediğiniz güzellikte bir cilde sahip olmanızı kolaylaştırır. Daha çok kadınlar tarafından uygulanan maskelerin her cinsiyet ve yaş grubuna uygun içerikte olduğu bilinmektedir. Bu nedenle maskeler, Türkiye ve dünya genelinde her dönem popüler kalmayı başarır. Peki, ayva çekirdeği maskesi nasıl yapılır? Cilde ne gibi faydaları vardır? Hangi maske için hangi malzemeler gereklidir? İşte konu ile ilgili bilmeniz gereken tüm detaylar.

Ayva Çekirdeği Maskesi Tarifleri

Ayva çekirdeğinden hazırlanan maskeler, farklı cilt sorunlarına çözüm getirme özelliğine sahiptir. Her soruna yönelik, farklı malzemeler içeren maskeler hazırlanabilir. Bu maskelerin belirli aralıklar ile düzenli şekilde kullanılması halinde ciltte gözle görülür değişiklikler ortaya çıkar. Maske içeriklerine bakıldığında ayva çekirdeğinin ana bileşen olarak kullanıldığı görülmektedir. Sıkılaştırıcı, parlaklık verici, sivilce giderici ve cilt temizleyici etkileri ile bilinen maskeler; kişisel bakıma önem veren herkes tarafından merakla araştırılmaktadır. Cilt problemlerinin büyük çoğunluğuna cevap veren maske çeşitleri, uygulayanların oldukça işine yarar. Cildin güzelleşmesini ve bakımlı görünmesini sağlayan doğal maskeler, çok sayıda kişi için en güvenilir çözüm olmaktadır.

Ayva Çekirdeği Maskesi Tarifleri
Ayva Çekirdeği Maskesi Tarifleri

Cilt Nemlendiren Maske – Ayva Çekirdeği Maskesi

Cildin gün içerisinde yeterince nemlendirilmemesi, sivilceden kırışıklığa kadar pek çok problemin ana sebebidir. Bundan dolayı cilt bakımı konusunda en önemli konulardan biri cildi güzelce nemlendirmektir. Ayva çekirdeğinin nemlendirici etkisini ortaya çıkaran bakım maskeleri, cildin su ihtiyacını karşılamada son derece başarılıdır.

Maske için gerekli malzemeler 1 ayvanın çekirdekleri ve yarım çay bardağı ılık sudur. Ayva çekirdekleri, suyun içerisine konur. Çekirdekler, 1-2 gün kadar bu suda bekletilir. Bu işlem sonrasında, sudaki çekirdeklerin jel kıvamına geldiği görülür. Oluşan jel kıvamlı maske, yüze sürülür. Yaklaşık 30-40 dakika ciltte bekletilir. Sonrasında suyla yıkanarak temizlenir. Bekleme sürecinde yüzde gerilme, hafif kızarıklık ve kaşıntı oluşması mümkündür. Eğer bu etkilerin şiddeti artarsa, maskenin ciltte bekleme süresini kısaltmanız gerekir. Düzenli kullanımda maskenin olumlu etkilerini daha hızlı görme imkanına erişirsiniz. İlk uygulamada dahi etkisini gösteren maske, birkaç uygulamadan sonra ciltteki nem problemini tamamen ortadan kaldırır. Günlük nem ihtiyacını karşılayan ve neme doyan cilt, daha canlı ve parlak bir görünüme kavuşturur. Ayrıca En İyi Nemlendirici Önerileri başlıklı içeriğimizi de incelemek isteyebilirsiniz.

Kırışıklıkları Ortadan Kaldıran Maske

Cildin yaşlı gözükmesine neden olan kırışıklıklar, ayva çekirdeği maskesi sayesinde kısa sürede yok edilir. Özellikle göz çevresinde meydana gelen kırışıklık problemi, düzenli maske kullanımında tarihe karışır. Daha çok 35 yaş ve üzeri kadınlara önerilen maskenin tüm yaş gruplarına uygun olduğu söylenmektedir.

Maske hazırlanırken 2 ayvanın çekirdekleri, yarım çay bardağı gül suyu ve 1 çay kaşığı jojoba ya da buğday yağına ihtiyaç duyulur. Ayva çekirdekleri, gül suyu içerisine atılır. 1-2 gün boyunca bu su içerisinde bekletilir. Karışım, jel kıvamına geldiğinde içerisine jojoba ya da buğday yağı eklenir. Oluşan maske, cildin her yerine eşit şekilde dağıtılır. Karışımı maske şeklinde sürüp 1 saat veya krem şeklinde sürüp tüm gece cildinizde bekletmeniz mümkündür. Düzenli kullanım sonucunda cildin gerginliğini geri getiren maske, genç ve sağlıklı görünmenizi sağlar. Maske, bir yandan mevcut kırışıklıkları azaltırken diğer yandan oluşabilecek kırışıklıkların önüne geçer. Uygulayanlar tarafından oldukça beğenilen maskenin son yıllarda pek çok kişinin kırışıklık sorununa çözüm sağladığı bilinmektedir.

Kırışıklıkları Ortadan Kaldıran Maske
Ayva Çekirdeği Maskesi – Kırışıklıkları Ortadan Kaldıran Maske

Sivilce ve Güneş Lekelerini Azaltan Maske

Cildi lekeli gösteren sivilceler ve güneş lekeleri için farklı bakım maskelerinin kullanıldığı görülmektedir. Ayva çekirdeğinin ana bileşen olarak yer aldığı maskemiz, sivilce ve güneş lekelerini başarılı bir şekilde ortadan kaldırır.

Bu maske için 1 aynanın çekirdeklerine ve yarım çay bardağı zeytinyağına ihtiyacınız vardır. Ayva çekirdekleri ayıklandıktan sonra 1-2 gün boyunca zeytinyağı içerisinde bekletilir. Kapalı bir kapta bekletildiğinde daha iyi bir karışım elde edileceği söylenir. Oluşan karışım, bir pamuk ya da maske fırçası yardımıyla cildin lekeli bölgelerine sürülür. 1 gece boyunca ciltte bekletilir. Ertesi gün uyandıktan sonra suyla yıkanarak temizlenir. Maskenin haftada 3 kez cilde uygulanması gerekir. Ayrıca uygulama sırasında gereğinden fazla ya da az ürün sürülmemesi önemlidir. Maskeden istenilen etkinin alınabilmesi, karışımı doğru miktarda ve yeterli sıklıkta uygulamaktan geçmektedir.

Kuru Ciltler İçin Maske

Ciltte kuruluk probleminin giderilmesi pek çok kişi için önemli bakım konuları arasındadır. Ayva çekirdeği maskesi, nemlendirici etkisi dolayısıyla ciltteki kuruluğu giderir. Cilt hücrelerini ihtiyaç duyduğu neme kavuşturan maske, daha parlak ve canlı bir cilt görünümüne sahip olmanızı sağlar. Kuru cilde sahip kişilerin cilt sağlığı için bu maskeyi düzenli kullanması tavsiye edilir.

Maske içerisinde yer alan malzemeler 10 ayvanın çekirdeği, yarım çay bardağı su ve 1 yemek kaşığı ezilmiş avokadodur. Ayıklanan ayva çekirdekleri, yarım çay bardağı içerisinde 1 gece bekletilir. Bekleme süresi bittikten sonraki gün, karışımın içerisine avokado ezmesi eklenir. Krem kıvamı elde edilene kadar tüm malzemeler güzelce karıştırılır. Maske, ciltte 30 dakika bekletildikten sonra suyla durulanır. Kuru ciltlerin nemlendirilmesinde önemli bir görev üstlenen maske, özellikle soğuk ve kurak bölgelerde yaşayanların vazgeçilmezi haline gelmektedir. Dünyadaki pek çok kişide görülen cilt kuruluğu sorunu, bu maske sayesinde kolayca halledilir. Maskeyi her sabah ve akşam uygulayarak ciltteki nemsizlik sorunu gidermek mümkündür.

Kuru Ciltler İçin Maske
Ayva Çekirdeği Maskesi – Kuru Ciltler İçin Maske

Yağlı Ciltler İçin Maske

Yağlı cilde sahip kişiler, fazla yağı giderici bakım ürünlerini kullanmayı tercih eder. Ciltte yağ dengesi kuran ve fazla yağı uzaklaştıran ayva çekirdeği maskesi, uygulayanların cilt bakım rutininde değişmez bir yere sahip olmaktadır. Yıllardan beri cilt güzelliği için kullanılan maske, doğal içeriği ile herkesin onayını alır.

Maskede bulunan malzemelere bakıldığında bir avuç ayva çekirdeği ve 1 adet yumurta akı görülür. Hazırlık aşamasında ilk olarak, ayva çekirdekleri blenderdan geçirilir. Böylece çekirdekler, toz haline getirilir. Toz haline gelen çekirdeklerin üzerinde yumurta akı eklenir. Karışım krem kıvamına geldiğinde yüze sürülebilir. Maske, ciltte 15 dakika bekletilir. Daha sonrasında ılık suyla durulanır. Cildinin yağlı yapısından şikâyet eden kişiler, ayva çekirdeğinden hazırlanan maske ile kısa zamanda cildindeki yağlardan kurtulur. Bu sayede sivilce ve akne gibi yağlı ciltlerin meyilli olduğu problemlerin de önüne geçilmiş olur.

Ayva Çekirdeği Maskesi Faydaları

Ayva çekirdeği maskesi, cilde faydalarıyla bilinen bakım ürünleri listesinde ilk sıralara yerleşmektedir. Bir yandan mevcut cilt problemlerini azaltan maskeler, diğer yandan ilerleyen zamanda oluşabilecek cilt problemlerinin önünü keser. Maskenin uygulayıcılara sunduğu faydaları aşağıdaki şekilde açıklayabiliriz;

  • Cilt sıkılaştırıcı özelliği sayesinde daha sıkı ve canlı bir cilde sahip olmanıza aracılık eder.
  • Cansız ve solgun ciltlere parlaklık katar.
  • Sivilce, akne ve siyah noktalara karşı savaş açar. Bu sayede cildi içten ve dıştan temizler.
  • Zengin vitamin içeriği sayesinde cildi korur ve yenileme sürecini hızlandırır.
  • Yüzde fark edilir değişimler ve yeniliklere öncülük eder.
  • Genişlemiş gözenekleri sıkılaştırır.
  • Yüz ve vücudun diğer bölgelerindeki çatlakları iyileştirir.
  • Cildin kırışmasını engeller. Böylece daha uzun süre genç ve sıkı görünürsünüz.
  • Göz altındaki morluk ve torbaları yok eder.
  • Yanık ve sivilce izlerini hafifletir.

Anlaşıldığı üzere, bu maskenin cilt sağlığı açısından pek çok faydası bulunmaktadır. Siz de ayva çekirdeği maskesi tariflerine göz atabilir, size ve cildinize en uygun maskeyi cilt bakım rutininize ekleyebilirsiniz.

Ayva Çekirdeği Maskesi Faydaları
Ayva Çekirdeği Maskesi Faydaları

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir