Avokado Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Avokado Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Avokado maskesi hem cilt için hem de saç için son derece faydalıdır. Kış döneminde soğuk hava ve rüzgar, cildin normalden daha fazla kuruyup çatlamasına neden olabilir. Buna bağlı olarak cilt parlaklığını kaybedebilir ya da sağlıklı olan görünümünü yitirebilir. Bu sebeple cildi beslemek ve doğru malzemeler tercih ederek ona bakım yapmak son derece önemlidir.

Avokado Maskesi Nasıl Yapılır?

Cilt söz konusu olduğu zaman avokadonun faydalarının saymakla bitmeyeceği bir gerçektir. Bu nedenle de saçına ya da cildine bakım yapmak isteyen kadınların pek çoğu bu maske çeşidini tercih eder. Üstelik yapımın pratik olması, kişilerin bu maskeye yönelmesindeki en büyük etkenlerden biridir. Peki avokado maskesi nasıl yapılır? Faydaları nelerdir? Yazımızın devamında sizler için önerdiğimiz tarifleri bulabilirsiniz.

Avokado Maskesi Nasıl Yapılır?
Avokado Maskesi Nasıl Yapılır?

Parlak ve Yumuşak Ciltler İçin Avokado Maskesi Tarifi

Yarım avokado, iki yemek kaşığı sıcak su ve bir çay kaşığı bal ile hazırlanır. Yarım avokadoyu bir çatal yardımıyla iyice ezin. Sonra püre haline getirin. Sıcak suyun içinde güzelce karıştırıp iyice eritmiş olduğunuz balı püre halindeki avokadoyla bir kabın içinde kıvam alana kadar karıştırın. Elde etmiş olduğunuz karışımı parmaklarınız yardımıyla yüzünüze yedirerek sürün. Dilerseniz fırça da kullanabilirsiniz. Karışımı cildinizde ortalama 10 dakika kadar bekletip yüzünüzü ılık su yardımıyla güzelce durulayın. Cildinizin anında parlaklık kazandığına ve yumuşadığına şahit olabilirsiniz.

Aknelere Karşı Etkili Olan Yoğurtlu Avokado Maskesi

Yarım avokado, bir çay kaşığı yoğurt ve yarım çay kaşığı bal ile hazırlanır. Yarım avokadoyu bir çatal yardımıyla püre haline gelinceye kadar iyice ezin. Ezme işlemini yaparken bir yandan da yoğurdu ve balı ekleyin. Karışım macun kıvamına geldikten sonra, parmak uçlarınızla avokado maskesini hem yüzünüze hem de göz çevrenize minikçe ve yuvarlak dairesel hareketlerle uygulayın. Dilerseniz yüz temizleme fırçasıyla da karışımı cildinize yedirebilirsiniz. Karışımı 10 ile 15 dakika kadar yüzünüzde bekletip ılık suyla iyice durulayın.

Bu avokado maskesi hem sivilceler için hem de cilt lekeleri için fazlasıyla etkilidir. Düzenli kullanımlarda cildinizde oluşan sivilcelere ve leke problemlerine ne kadar iyi geldiğini fark edebilirsiniz.

Aknelere Karşı Etkili Olan Yoğurtlu Avokado Maskesi

Pürüzsüz Ciltler İçin Kayısılı Avokado Maskesi

Yarım avokado ve yarım kayısı ile hazırlanır. Yarım avokadoyu ve kayısıyı ayrı olarak bir çatal yardımıyla püre hali alana kadar ezin. Daha sonrasında iki meyvenin püresini macun kıvamı alana kadar bir kap içinde karıştırın. Eğer cildinizin beslenmeye ihtiyacı varsa maskeyi 30 dakika boyunca yüzünüze uygulayın. Dilerseniz bu maskeyi gece maskesi şeklinde de kullanabilirsiniz. Bir gece boyunca yüzünüzde bekletmeniz gerekir. Sonra cildinizi ılık su yardımıyla güzelce durulayın. Cildinizde meydana gelen ışıltıyı kısa süre içerisinde fark edebilirsiniz.

Saçlar İçin Avokado Maskesinin Yapım Aşamaları

Sağlıklı bir cilt, sağlıklı saçlar ve sağlıklı saç derisi hem süt hem muz hem de avokadoyu karıştırıp elde edebileceğiniz sağlık deposu bu suyu içmek son derece faydalıdır. Cildinize doğal görünümlü bir parlaklık kazandırmanın haricinde, saçlarınızın da eskiye oranla daha ışıltılı ve güçlü olmasını sağlar.

Kepek ya da saç derilerinde meydana gelen kaşıntı problemleri için avokado maskesi adeta doğal bir ilaçtır. Püre haline getirmiş olduğunuz avokado maskesini saçlara ve saç diplerine derin bir şekilde masaj yapıp uygulayın. Maskeyi bir süre saçlarınızda beklettikten sonra ılık su yardımıyla saçınızı her zamanki şekilde durulayın. Saç diplerinizde meydana gelen mucizevi değişimi sadece siz değil çevrenizdeki kişiler de görür.

Saçlar İçin Avokado Maskesinin Yapım Aşamaları
Saçlar İçin Avokado Maskesinin Yapım Aşamaları

Avokado Maskesinin Cilde Faydaları Nelerdir?

  • İçeriğinde yer alan vitaminler ve mineraller bakımından son derece zengin olan avokado, vücudu sadece içeriden değil dışarıdan da fazlasıyla besler.
  • Yemeklerde ve içeceklerde sık sık kullanmak vücudu içeriden besler. Maske ya da krem gibi dışarıdan takviyelerle de cildin dışarıdan korunmasını sağlar.
  • Avokado maskesinin faydaları arasında özellikle saç bakımından ve cilt bakımından öncelikli şekilde bahsedilebilir.
  • Günümüzde pek çok kişi tarafından sık sık kullanılan ve tavsiye edilen avokado maskesi ile kendinize derinlemesine bir bakım yapmak son derece kolaydır.
  • Anti-aging özelliğinin sayesinde yaşlanma karşıtı olarak da bilinen bu minik meyve, yüze avokado maskesi olarak gönül rahatlığıyla uygulanabilir.
  • Bu sayede de kırışıkların günden güne azalmış olduğunu kısa süre içerisinde şahit olabilirsiniz.

Ayrıca Bal Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? başlıklı içeriğimizi de incelemek isteyebilirsiniz.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir