Akik Taşı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kalsedon kuvarsının bir türü olan ve genellikle kırmızı-turuncu renkte olan Akik, yarı saydam mineral ve yarı değerli taş olarak nitelendirilir. Doğal taşların iyileştirici güçleri ve iyi enerjiler yayan pek çok özelliği vardır. Faydaları, özellikleri, renkleri ve türleri oldukça merak edilmektedir. Volkanik kayaçlar, mağaralar ve topraklardan çıkarılan değerli maden, kristal ve taşların yatakları dünyanın dört bir yanında bulunuyor. Akik taşı da en çok merak edilen doğal taşlardan biri. Akik hakkında tüm detayları sizlerle paylaşalım.

Akik Taşı Faydaları Nelerdir?

Akik Taşı

Akik; zihni, bedeni ve ruhu dengeleyen harika bir taştır. Günlük yaşamın hızına karşın, bizi yavaşlatarak kendimizi bulmamızı sağlar. Negatif enerjiyi pozitif enerjiye dönüştürür. Zihinsel işlevi ve konsantrasyonu geliştirir. Algımızı açarak analitik yeteneklerimizi geliştirir. Öfke, kaygı ve strese iyi gelir. İlişkileri güçlendiren akik, yatıştırıcı ve sakinleştirici bir taştır.

Kişiye güven duygusunu aşılar. Sindirim, mide ve rahim fonksiyonlarına hitap eder. Lenfatik sistemi ve pankreası temizler. Kan damarlarını güçlendirir. Cilt bozukluklarını iyileştirir. İyi uyumamızı sağlar. Depresyona iyi gelir. Sigarayı bırakmaya yardımcıdır. Hamileler için önemli bir taştır; anneyi ve bebeği koruduğuna inanılır.

Akik Taşının Özellikleri Nelerdir?

Elementi Toprak olan bu değerli taş, bolluk ve bereket getirir. Akik kullanan bir kişi iyi enerjilerle dolar. Topraklanır ve dengelenir. Az önce saydığımız faydalara sahip olan Akik taşları, fiziksel ve ruhsal anlamda iyileştirici gücü sayesinde birçok kişi tarafından tercih edilir. Güç ve cesaret taşı olarak da bilinir. Güvende hissetmemizi sağlayan ve bizi kötü etkilerden koruyan bir taştır.

Üçüncü Göz ve Taç Çakralarını yöneten Akik taşları, Eylül ayının doğum taşıdır. Başak ve İkizler burcunun doğal taşıdır. Adını Sicilya’da bulunan Achates Nehri’nden alan Akik, dünya üzerinde en çok bulunan doğal taşlardan biridir. Güçlü ve dayanıklı yapısıyla terapilerde kullanılır. Sıcak ve kurak iklimlerde yaşayanlar, susuzluğunu bu taşı kullanarak giderir. Çünkü bu taş, susuzluk hissini yok eder ve tükürük bezlerini uyarır. Türkiye’de Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere farklı şehirlerde akik yatakları bulunur. Dünyada ise Çin, İtalya, ABD, Almanya, Mısır, Meksika ve Brezilya’da yatakları bulunur.

Akik Taşı Renkleri ve Türleri Nelerdir?

Kalsedon kuvarsının bir türü olan Akik, çeşitli renk ve türlere sahiptir. Genellikle çizgili ve benekli olan bu yarı saydam taşlar, hem çok parlak hem de çok dayanıklıdır. Akik taşı renkleri arasında mavi, kırmızı, mor, siyah, yeşil, kahverengi, pembe ve başka renkler sayılabilir. Taşın yüzeyinde her biri farklı bir anlama sahip olan farklı desenler bulunur. Şifa ve topraklanma anlamına gelen parlak akik taşlarının takı ve mücevherler üzerinde sıkça kullanıldığını görebilirsiniz.

Akik Takı ve Mücevher Modelleri

Akik taşının enerjisini farklı yollarla yakalamak mümkündür. Ev ve ofis dekorasyonunda Feng Shui mantığına göre uygun bir köşeye yerleştirilebilir. Işıltısıyla büyüleyen akik, mücevher ve takı olarak da kullanılabilir. Akik taşı bileklik, Akik taşı kolye, kolye ucu, bilezik, Akik taşı yüzük, Akik taşı küpe, tespih, broş, saç aksesuarı vb şekillerde tercih edilebilir. Akikten yapılan kolyeler bereket ve huzur getirir. Yüzükleri ağrıları azaltır ve strese karşı korur. Bileklikleri nazardan korur, sinirleri yatıştırır. Takı ve mücevherler dışında evin bir köşesinde akikten yapılan dekoratif objeler de tercih edilmektedir. Kütle taş halinde satılan türleri ortamda iyi enerjiler yayar.

Akik Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Akik taşları bijuteri takı modellerinde yer bulduğunda çok cüzi fiyatlara satın alınabilir. Değerli taş ve metallerle birleştiğinde (altın, elmas, yakut, gümüş gibi) mücevher niteliği kazanır. Kuyumcularda ve antik takı dükkanlarında değerli taş mücevherler farklı modellerde karşımıza çıkmaktadır. Mücevher ve değerli taş olarak satılan bu ürünlerin fiyatı daha pahalıdır. Dekoratif objelerde ve diğer akik ürünlerinde ise mağazadan mağazaya ve üründen ürüne farklı fiyatlar sunulmaktadır.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır.

Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir