Maya Maskesi Tarifi – En İyi Maya Maskesi Yapımı

Maya Maskesi Tarifi

Maya maskesi tarifi, özellikle genç görünmek isteyen kadınlar tarafından yoğun ilgi görür. Maya maskesi, pek çok açıdan büyük faydalar sağlar. Hücrelerin yenilenip cildin onarılmasına son derece büyük katkılar sağlayan maya maskesi, hem yağlı hem de kuru cilt tiplerine rahatlıkla uygulanabilir. Ayrıca cilde büyük oranda nem kazandırır. Bir yandan nemlendirirken bir yandan da cildin yağ dengesini korur. Cilde derinlemesine bir bakım yaparak akne oluşumuna engel olur. Maya maskesini, cilt bakımı için kullanmanın yanı sıra saça da uygulamak son derece yararlı ve şık sık tercih edilen bir yöntemdir. İçerisinde yer alan bileşenler sayesinde saçları dış etkenlerden korur. Bu kadar faydası bulunan maya maskesi tarifi yapımı son derece basittir. Rahatlıkla yapıp uygulama şansınız vardır. Peki maya maskesi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Maya Maskesi Tarifi

Maya maskesi yapmak için tek bir tarif vermek doğru olmaz. Pek çok şekilde maya maskesi yapmak mümkündür. Kendi cilt tipinizi ve cilt sorunlarınızı doğru şekilde tespit ederek en faydalı maske tipini rahat bir şekilde yapabilirsiniz. İşte sizler için birkaç tane maya maskesi tarifleri!

Cilt Lekelerine Karşı Maya Maskesi Tarifi

Cilt lekelerindeki görünümünü azaltmak adına uygulanan bu maskenin tarifi için 1 yemek kaşığı su, 1 çay kaşığı yaş maya ve 1 çay kaşığı karbonata ihtiyacınız var. Öncelikli olarak yaş mayayı suda eritmeniz gerekir. Ardından da karbonat ilave edip karıştırmalısınız. Daha sonra Masaj hareketleri yaparak yüzünüze güzelce yedirin. 10 dakika kadar da bekletin. Sonrasında suyla durulayabilirsiniz.

Cilt Lekelerine Karşı Maya Maskesi Tarifi
Cilt Lekelerine Karşı Maya Maskesi Tarifi

Yağlı Ciltler İçin Yaş Maya Maskesi

Ciltteki yağ dengesini sağlamak ve ciltteki fazla yağlardan kurtulmak adına bu tariften faydalanabilirsiniz. Bu tarifi hazırlayabilmek için 2 tatlı kaşığı yaş maya ve 2 tatlı kaşığı limon suyu gerekir. Mayayı limon suyunun içinde güzelce eritin. Daha sonra masaj hareketleri yaparak yüzünüze uygulayın. Ortalama 15 dakika kadar bekledikten sonra yüzünüzü yıkayıp durulayın. Bu maskenin ay içinde 2 defa uygulanması tavsiye edilir.

Kuru Ciltler İçin Yaş Maya Maskesi

Ciltte meydana gelen pullanmanın ve  aşırı kuruluğun önüne geçerek cilde nem kazandırmak adına bu maske tarifini tercih edebilirsiniz. Gerekli olan malzemeler ise 1 adet yumurta, 1 adet yaş maya ve 1 adet E vitamini kapsülüdür. Bütün malzemeleri camdan yapılmış bir kasenin içinde karıştırdıktan sonra maskeyi hazır hale getirmiş olursunuz. Daha sonra maskeyi masaj hareketleri yaparak yüzünüze uygulayın. Ortalama 10 ile 15 dakika kadar yüzünüzde bekletip sonrasında yıkayarak cildinizi maske den komple arındırın.

Kırışıklık Karşıtı Yaş Maya Maskesi

Boyun bölgesinde meydana gelen kırışıklıklara karşı son derece etkili bir maskedir. Bu maskeyi hazırlamak için 1 tatlı kaşığı elma suyu, 1 tatlı kaşığı yaş maya ve 1 tatlı kaşığı süt gerekir. Bütün malzemeleri camdan yapılmış bir kase içinde tahta kaşıkla karıştırın. Sonra oluşan karışımı cildinize sürün. 15 dakika kadar bekletin. Sonrasında cildinizi soğuk suyla güzelce yıkayın. Bu şekilde şok etkisi yaratıp cildinizin sıkılaşmasına katkı sağlayabilirsiniz.

Kırışıklık Karşıtı Yaş Maya Maskesi
Kırışıklık Karşıtı Yaş Maya Maskesi

Kuru Maya Maskesiyle Peeling

Bu maske tarifi cilt üzerinde tam anlamıyla bir peeling etkisi ortaya çıkarır. Cildin kirlerden arınmasını sağlar. Aynı zamanda siyah nokta ve sivilcelerin oluşumunu da önler. 1 yemek kaşığı kuru mayayı yine 1 yemek kaşığı ılık suda eritin. Sonrasında elde etmiş olduğunuz krem kıvamlı maskeyi masaj hareketleri yaparak yüzünüze uygulayın.

Maya Maskesi Tarifi – Maya Maskesi Uygulama Önerileri

  • Maske kuru bir cilde uygulanacaksa öncelikle cildin maskeye vereceği tepki incelenmelidir. Kuruluktan dolayı pullanma ya da sivilce problemleri varsa haftada 2 defa uygulanması önerilir. Zamanla bu problemlerin azalması halinde uygulama sıklığı haftada bire indirilebilir.
  • Maskenin uygulandığı bölüm ılık suyla yıkanmalıdır. Maskenin ardından ise cilt tipine uygun bir nemlendirici kullanımı tavsiye edilir.
  • 20-30 yaş aralığında olan kişilerin haftada bir defa, 30-40 yaş aralığında olan kişilerin ise haftada 2 defa uygulaması uygun görülür.
  • Cilde uygulanan maya maskesi 15-20 dakika bekletilir. Saçtaki maskenin ise ortalama 1 saat bekletilmesi söylenir.
  • Cilt tipine yönelik maskeye ilave ürünler eklenebilir. Yağlı cilt tipindekiler için yumurta sarısı, kuru cilt tipindekiler için ise zeytinyağı ya da badem olabilir.
  • Saçların dökülmesine engel olmak, nem kazandırmak, kuruyarak yıpranmasını önlemek ve sağlıklı bir şekilde uzaması amacıyla uygulanan maya maskesi, on günlük kürler şeklinde uygulanmalıdır.

Maya Maskesinin Faydaları Nelerdir?

  • Yağlı ciltlere uygulandığı zaman cildin yağ oranını dengeleyip nem kazanmasına katkı sağlar. Yağdan dolayı meydana gelen cilt üzerindeki parlamayı durdurur.
  • Kuru ciltlere yaş maya maskesi yapmak ciltteki pullanma sorununu durdurur.
  • Her türlü cilt tipinde hem sivilce hem de siyah nokta oluşumunu önler.
  • Yaş maya maskesi faydaları arasında cildin beslenmesi ve ölü deriden arındırılması da yer alır.
  • Egzama gibi hastalıklarda uygulanan ilaç tedavilerine destek şeklinde önerilen bakım kürüdür.
  • Cilde nem katarak cildi beslenmesinden dolayı yaşlanma etkilerini de geciktirir. Mevcut kırışıklıkların giderilmesi kısmında etkilidir.
  • Maya maskesi bazen ciltteki pullanma, egzama, deri döküntüsü ve dermatit gibi rahatsızlıkların tedavisinde ilaçlara ek olarak önerilebilir. Bu rahatsızlıkların etkilerini hafifletmeye yardımcı olan hem doğal hem de uygulaması kolay olması sebebiyle sık sık tercih edilir.
Maya Maskesinin Faydaları Nelerdir?
Maya Maskesinin Faydaları

Ayrıca Maya Maskesi Faydaları – Maya Maskesi Nasıl Yapılır? başlıklı içeriğimizi de incelemek isteyebilirsiniz.

Maya Maskesinin Zararları Nelerdir?

Maya maskesinin yararları olduğu kadar birtakım zararları da vardır. Hem yararları hem de zararları kapsamlı bir şekilde bilmeniz daha doğru olur. Bu bağlamda maya maskesi zararları kısaca şu şekilde liste haline getirilebilir;

  • Vücut bazen bazı maddelere karşı alerjik reaksiyonlar gösterebilir. Bu nedenle alerjinizin olmadığından emin olmanız gerekir. Yaş mayaya alerjinizin olduğunu ya da olmadığını anlamak adına maskeyi yüzünüze uygulamadan önce elinizin üstüne sürüp 20 dakika kadar bekleyin. Bu süre sonunda tahriş, pullanma, kabarma ya da kızarıklık yoksa yüzünüze de uygulayabilirsiniz.
  • Yaş maya maskesi zararları arasında kullanım oranına bağlı olarak vücutta çeşitli reaksiyonları ortaya çıkması da sayılabilir. Bu yüzden tavsiye edilen uygulama sıklığı dışına çıkılmaması önem taşır.
  • Maya maskesi tarifi tüm cilt tipleri için farklı içerikler barındırır. Bu nedenle cilt tipine uygun maske seçimi olmazsa cilt üzerinde kuruluk, yağlanma, kaşıntı, pullanma ve kızarıklık görülebilir.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir