Opal Taşı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

opal taşı

Opal, dünyanın en popüler değerli taşlarından biridir. Ekim ayının doğum taşıdır. Yoğunluğu ve kalitesiyle elmas gibi ışıldayan bu taşlar, birçok rengi yansıtır. Pahalı elmaslar, yakutlar, safirler ve zümrütlerle eşdeğerdir. Dünyada pek çok türü olan Opalin birbirinden güzel renklere sahip olduğunu görebiliriz. Hafif sulu bir silikon dioksittir. Opal taşı, içerdiği zengin mineraller sayesinde iyileştirici güçlere sahiptir. Bu nedenle bu taşların özellikleri, faydaları, türleri ve fiyatı merak konusudur. İşte, Opal hakkında bilmeniz gereken tüm detaylar!

Opal Taşı Faydaları Nelerdir?

Opal Taşı

Venüs, insanoğlunun birçok arzusunu sembolize eder. Opal taşı ise Venüs gezegeninin değerli taşıdır. Venüs, astrolojide ilişkileri ve lüks zevkleri kontrol eder. Opal taşları sanatı, zarafeti, kültürü, lüks zevkleri, uyumu ve tatmin duygusunu simgeler. Ruhsal ve zihinsel olduğu kadar fiziksel anlamda da pek çok etkisi vardır. İşte, Opalin tüm faydaları:

  • Mide ve göz hastalıklarının tedavisine yardımcı olur.
  • Yaratıcılığı, tutkuyu ve gücü artırır. Bu nedenle müzik, resim, dans ve tiyatro gibi sanatsal alanlarda yer alan insanlar, Opal taşının birçok faydasını görür.
  • Evlilikte istikrarı sağlar.
  • Böbreklerin işleyişini iyileştirir.
  • İyi şans getirir.
  • Sosyal ilişkileri geliştirir.
  • Tehlikelerden korur.
  • Endokrin sistemine fayda sağlar ve hormonal dengeyi korur.
  • Kafa karışıklığını ve kararsızlığı ortadan kaldırır.
  • Omurga sağlığını iyileştirir. Kanla ilgili hastalıkları ve tedavi eder. Parkinson tedavisinde kullanılır.
  • Kısırlık, cinsel fonksiyon bozukluğu, libido eksikliği için faydalıdır.

Opal Taşının Özellikleri Nelerdir?

Silikon dioksit mineraloid türünde değerlendirilen Opal taşları, kristal bir yapıya sahip değildir. Takı, mücevher ve broşlarda mükemmel duran bu taşlar, kolay kolay aşınıp yıpranmaz. Yumuşak ve hafif sulu yapısı sayesinde yontulması ve şekillendirilmesi daha kolaydır. Opaller, şeffaf renkli olarak bilinseler de ışığı kıran prizmatik yapıları sayesinde birçok rengi alabilirler.

1800’lerin sonlarında Avustralya’da değerli taşlar arasına kabul edilen Opal taşlarının dünyada pek çok maden yatağı bulunur. Opal yatakları Avustralya, Meksika ve Etiyopya’da oldukça fazladır. Kimyasal olarak kuvarsa benzeyen ve yapısında %3 ila %21 oranda su bulunan silika formundaki bu taşlar; boyut ve şekline göre farklı türlerde incelenmektedir.

Ekim ayının doğum taşı olsa da, hem Terazi hem de Boğa burçlarının taşıdır. Opalin yaygın olarak bilinen anlamları; büyüme, umut ve saflıktır.

Opal Taşı Renkleri ve Türleri Nelerdir?

Opal taşı renkleri ve türleri üç farklı kategoride incelenmektedir. Değerli Opal, yanardöner ve simli renklere sahiptir. Parlak sarı, turuncu, yeşil, mavi, kırmızı veya mor gibi alacalı renkleri vardır. Düz Opal, dünyanın birçok yerinde bulunur ve bu taşlarda renk oyunlarına rastlanmaz. Oval şekilli ve cilalı olan bu tür genellikle tek renklidir. Ateş Opali ise kırmızı, turuncu ve sarı tonlarında ve kristal görünümündedir.

Rengi, dokusu, şekli, boyutu ve farklı özellikleri ile birbirinden ayrılan çeşitleri olduğunu belirtmiştik. Buna göre Opal taşları;

  • Siyah Opal (Boulder Opal)
  • Ateş Opal
  • Etiyopya Opali
  • Sarı Opal
  • Yeşil ve Pembe Opal
  • Mavi Opal
  • Menekşe Opal
  • Beyaz Opal gibi türleri mevcuttur.

Opal Takı ve Mücevher Modelleri

Opal taşı kolye, Opal taşı bileklik, Opal taşı yüzük ve Opal taşı küpe modelleri birçok kişinin zevkine hitap eder. Doğal taş ürünler satan mağazalarda, antik dükkanlarda, hediyelik eşya stantlarında ve kuyumcularda farklı kullanım tarzıyla binlerce opal takı ve mücevher tasarımına rastlarız. Bilezik, set, broş, saç aksesuarı, mumluk, dekoratif objeler, kütle taş ürünler ve pek çok üründe kullanılmaktadır. Farklı renkleri ve şifalı özellikleriyle yer aldığı ürüne enerjisini geçirir. Opal bazlı bir ürün kullandığımızda, bu taşın enerjisinden en iyi şekilde faydalanabiliriz.

Opal Taşı Fiyatı Ne Kadar?

opal taşı

Opal taşı fiyatı hangi üründe, nasıl ve ne miktarda kullanıldığına göre değişmektedir. Değerli taşlar mücevher sektörüne girdiğinde altın, pırlanta, zümrüt gibi pahalı takılarla eşdeğer fiyatlanır. Günlük bijuteri takılarda ise opal fiyatları çok daha uygundur. Kişisel süs eşyası, aksesuar, takı ve ev dekorasyonu için satın alınacak kütle taş veya obje formundaki opal ürünler her bütçeye uygun fiyatlardan satılır.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır.

Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir