Kayseri Kapalı Çarşı Altın Fiyatları (Canlı)

Altın Türü Alış (TL) Satış (TL) % Saat
Altın (TL/GR) - - % -
Çeyrek Altın - - % -
Yarım Altın - - % -
Tam Altın - - % -
22 Ayar Bilezik - - % -

Kayseri Kapalı Çarşı altın fiyatları en başta il merkezi ve ilçelerde ikamet edenler, sonra da o bölgeye ziyarete gelenler tarafından merak edilmektedir. Yatırımcıların her gün merakla takip ettiği Kapalı Çarşı altın fiyatları her ilimizde belli başlı kriterlere göre değişkenlik gösterebilmektedir. Kayseri ilimiz, madenler açısından oldukça zengin bir ilimizdir. Altın madeninin çıkarıldığı altın yatakları ile maden işleme tesislerinden gelen ürünler, Kapalı Çarşı’daki kuyumcular başta olmak üzere kentin dört bir yanındaki kuyumcu ve sarraflarda yer bulmaktadır. Kayseri halkı altın piyasasını yakından izlemekte olup, hem özel merasimlerde takılan altın takıların hem de yatırım aracı olarak görülen altın ürünlerin il genelinde rağbet gördüğü söylenebilir. Kayseri Kapalı Çarşı altın fiyatları nedir, bu fiyatlar neye göre belirleniyor? Makalemizin devamında bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

Kayseri Kapalı Çarşı Altın Fiyatları Hangi Kriterlere Göre Değişir?

Kayseri Altın Fiyatları ülkenin ekonomik piyasasına göre şekillenmektedir. Hemen hemen her ilimizde tarihi bir Kapalıçarşı bulunmaktadır. Kapalıçarşılar, o bölgenin bir nevi ticaret merkezi sayılmaktadır. Canlı piyasa verileri ve özellikle altın ile döviz kuru Kapalıçarşı’dan öğrenilir. Kayseri Kapalı Çarşı altın fiyatları, o bölgede ve civar kentlerde yaşayanları yakından ilgilendirir. Günlük hatta anlık olarak değişen altın fiyatlarını belirleyen kriterlerden bazıları ise şunlardır;

Kayseri Kapalı Çarşı Altın Fiyatları

Ekonomik güç ve talebin artması. Bir bölgede nakit akışı fazlalaştığında ve bir ürüne talep arttığında, o ürünün fiyatı doğal olarak artmaktadır. Kayseri’deki kuyumcularda yapılan alışveriş arttığında, altına olan talep artacak ve bu durum da altın fiyatlarını etkileyecektir.

Kapalı Çarşı altın fiyatları talep arttıkça yükselişe geçmektedir. Bununla birlikte, altının gramı, üründe kullanılan altının oranı ve değerli taşlar gibi ekstra özellikler, kuyumcuların kâr marjı, işçilik payı, döviz kurunun son durumu, ekonomik ve siyasi kararlar gibi pek çok etmen de altın fiyatlarını belirlemektedir.

Kayseri Altın Piyasası

Kayseri, tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkan, Anadolu’nun en önemli şehirlerinden biridir. Sanata, sanatçıya, zanaatkara, esnafa değer veren Kayserililer için en kıymetli maden altındır. Bölgede ve civar bölgelerde çok önemli altın yatakları bulunur. Kapalı Çarşı başta olmak üzere altının birer sanat eserine dönüştürüldüğü ürünler tüm kuyumcuların vitrininde sergilenmektedir. Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, Cumhuriyet altını, 18 ayar, 22 ayar bilezik, alyans, yüzük, küpe, kolye, broş gibi altın bazlı ürünler, kuyumcularda günlük altın fiyatları baz alınarak alınıp satılır.

Kayseri Kuyumcular Odası ve Kapalı Çarşı altın ticaretine günlük kur verileri ile yön vermektedir. Melikgazi ilçesinde Belediye İş Merkezi’nde faaliyet gösteren Kuyumcular Odası’nın önderliğinde tüm kuyumcular belli bir düzende görevlerini sürdürmektedir. Kayseri’de altın ticareti yüzyıllardır ön plandadır. Düğün, sünnet, nişan, kına gecesi gibi törenlerde has altın, beşi bir yerde, meşhur burma bilezik hediye etmek bir gelenektir. Hediyelik altın takılar ve yatırım aracı olarak alınıp satılan altının fiyatı her gün ilgiyle takip edilmektedir.

Kayseri Kapalı Çarşı Hakkında

Türkiye’deki kapalı çarşıların tamamı Osmanlı döneminde yapılmıştır. İstanbul’dakinden sonra Türkiye’nin en büyük kapalı çarşısı olan Kayseri Kapalı Çarşısı, 15. yüzyılda yaptırılmıştır. 1870’te çıkan yangın sebebiyle Maraşlı Osman Paşa tarafından taş malzemeden tekrar yaptırılmıştır.

İki binden fazla dükkân ve mağazayı kapsayan Kayseri Kapalı Çarşı, Kayserililer tarafından muhteşem kâgir çarşı olarak bilinmektedir. Kapalı Çarşı, günümüzde yöreye özgü ürünlerin satıldığı dükkânları barındırmaktadır. Kocasinan ilçesi, Sahabiye Mahallesi’nde konumlanan tarihi yapı, ticaretin nabzının attığı ve kentin büyük bir bölümünün uğrak yeri olan noktalardan biridir.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır.

Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir