Akuamarin Taşı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

akuamarin taşı

Akuamarin, yarı değerli taşlardan biridir. İri kristal parçacıklar halinde çıkarılır ve işlenerek takı, aksesuar, dekoratif objelerde kullanılabilir. Deniz suyu anlamına gelen aquamarine adını taşır ve rengi deniz mavisidir. Akuamarin taşları, kullanan kişiye cesaret ve sakinlik verir. Asırlardır şifalı özellikleri sebebiyle pek çok kültürde yer edinmiştir. Fiziksel, zihinsel ve ruhsal sağlığa olan faydaları dışında rengi ve görünümü bu taşın popülaritesini artırmıştır. İşte, Akuamarin Taşı hakkında bilmeniz gereken tüm detaylar!

Akuamarin Taşı Faydaları Nelerdir?

"<yoastmark

Akuamarin taşlarının en önemli faydası, kişiye özgüven ve cesaret kazandırmasıdır. Topluluk önünde konuşma yapmaktan çekinenler, bu taşın gücünden faydalanabilir. Bu taşı yanında tutan kişiler neşe ve iyi enerjilerle dolar. Duygusal travmalarla başa çıkmamıza yardımcı olan Akuamarin, stresi azaltır, huzur verir, bastırılmış duygularımızı yeniden ortaya çıkartır. Kalbi ve zihni temizler.

Akuamarin hassas insanların taşıdır. Hoşgörülü olmamızı sağlar. Algıyı açar, zekayı keskinleştirir ve kafa karışıklığını giderir. Korkuları azaltır, sezgileri güçlendirir ve kendimizi ifade etmemizi kolaylaştırır. Hamilelikte anne ve bebeği korur. Düşük yapma riskini ortadan kaldırır. Akuamarin taşı boğaz ağrısı, lenf bezlerinin şişmesi gibi tiroid sorunlarına çare olur. Bağışıklığı güçlendirir. Alerji ve nezle belirtilerini hafifletir.

Akuamarin Taşının Özellikleri Nelerdir?

akuamarin taşı

Akuamarin rengi yeşilimsi bir mavidir. En çok rastlanan rengi kristalimsi mavidir. İçinde Beril minerali bulunan bir silikat türüdür. Şekli altıgen bir kristale benzer. Yarı saydam ve şeffaf formlarda olabilir. 7.5-8 sertlik derecesine sahiptir. Brezilya ve Güney Amerika’da yoğun olarak bulunsa da, Nijerya, Madagaskar, Zambiya, Sri Lanka ve Rusya’da da yatakları bulunur.

Mart ayının doğum taşı olarak bilinir. Koç, İkizler, Akrep, Kova ve Balık burçlarının taşıdır. Boğaz Çakrasına hitap eder. Bir Su elementi kristali olduğundan diğer su taşları ile birlikte kullanılabilir. Meditasyon yaparken kullanılabilir. Ev ve ofislerde enerjisinden faydalanmak için dekor olarak kullanılabilir. Yastık altında Akuamarin taşıyla uyuduğunuzda, kas ağrılarınız hafifler ve enerjiyle dolarsınız.

Akuamarin Taşı Renkleri ve Türleri Nelerdir?

Akuamarin taşı renkleri mavi ve mavi-yeşil karışımıdır. Ham haldeyken rengi çok berrak ve açıktır. Opak kristal taşlar, kesilip şekil verilerek ve genellikle yuvarlak bir formda mücevher haline getirilir. Yarı değerli taşlar arasında yer alan, beril türlerine ait ince kristal yapıda bir taştır. Doğal taş takılarda gördüğümüz mavi renkteki her taş ne yazık ki Akuamarin değildir. Bu taşlar kristale benzemektedir.

Akuamarin Takı ve Mücevher Modelleri

Akuamarin taşları, büyüleyici mavi rengi ve kristal ışıltısıyla pek çok takı ve mücevher modelinde kullanılmaktadır. Doğal taş obje ve aksesuarlar son dönemde çok popüler bir hale gelmiştir. İyileştirici özellikleri ve yaydıkları iyi enerjiler sebebiyle, birçok kişi evinde ve ofisinde Akuamarin bazlı dekoratif ürünlere yer vermektedir.

Bir doğal taşın özelliklerinden en iyi şekilde faydalanmanın yolu, o taşı kendimize yakın tutmaktır. Bijuteri ve kuyumcularda rastlanan değerli taş takılarda Akuamarin ürünlere talep çok fazladır. Akuamarin taşı kolye, Akuamarin taşı bileklik, Akuamarin taşı yüzük, Akuamarin taşı küpe gibi diğer takı ve aksesuarlarda her zevke uygun tasarımlar dikkat çekmektedir.

Akuamarin Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Akuamarin taşı fiyatları son yıllarda artan popülaritesi sebebiyle rekabetçi bir hale geldi. Yarı değerli bir taş olan Akuamarin fiyatı boyutuna göre değişebilir. Bu taşın fiyatı daha çok rengine daha doğrusu kalitesine bağlıdır. Beş karat ve üzerindeki taşların rengi daha yoğun ve derindir. Bir karat fiyatı yurt dışında 675 dolar civarındadır.

Talep doğrultusunda laboratuvar ortamında ve bazı doğal taş fabrikalarında üretilen kristaller çok daha ucuzdur. Ancak bunlar gerçek değerli taş sınıfına girmez. Akuamarin bazlı takı ve mücevher fiyatları her bütçeye uygun olarak bijuteri, kuyumcu, antika dükkanları ve mağazalarda karşımıza çıkmaktadır. Akuamarin doğal taş objelerini mağazalardan ve online kanallardan uygun fiyata satın alabilirsiniz.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır.

Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir