Açlık Otu Faydaları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

açlık otu faydaları

Günümüzde bitkisel karışımlar, otlar ve belli başlı kürler çok popüler. Hem sağlık açısından çok yararlı hem de zayıflamak ve güzelleşmek açısından tercih ediliyor. Açlık otu ismini daha önce duymayan çok kişi var. Zayıflamaya yardımcı bu mucizevi otun özellikleri merak ediliyor. Biz de bu makalemizde sizleri doğanın mucizelerinden biri olan açlık otu bitkisi hakkında bilgilendireceğiz. Açlık otu faydaları, olası yan etkileri, tüketim miktarı, kullanım şekli ve doğal özelliklerini açıklayacağız.

Açlık Otu Faydaları ve Özellikleri Nelerdir?

açlık otu faydaları
açlık otu faydaları

Arapça’da senna yaprağı olarak bilinen, ülkemizde deve gözü ve erkek sinameki adlarıyla bilinen açlık otu, Çin, Hindistan, Pakistan ve Afrika topraklarında yetişir. Eski çağlarda kabızlık için doğal müshil olarak kullanılırdı. Sindirim sorunlarını çözen, metabolizmayı hızlandırıp zayıflamaya destek olan bir bitkidir. Ekşimsi tadı ve kahverengi görünümüyle birçok yapraklı bitkiye benzer. Farklı bir kökene ait olması sebebiyle ülkemizde çok fazla popüler değildir. Sinameki ile benzer niteliklere sahiptir. İşte, açlık otu faydaları:

  • Tansiyonu düzenlemeye yardımcıdır.
  • Antibaktariyel özellikli olduğundan sivilcelere karşı etkilidir.
  • Saç dökülmesini ve kepeği engeller.
  • Bağırsakları harekete geçirir ve böylece kabızlığa çare olur. Doğal müshildir.
  • Diüretik etken maddeye sahiptir ve vücutta biriken ödemin kolayca atılmasını sağlar.
  • Metabolizmayı hızlandırır. Böylece kilo vermeyi sağlar.
  • Tokluk hissi verir. Açlık krizlerini bastırır. Adı da buradan geliyor.
  • Gaz sancılarını ve hazımsızlığı giderici etkiye sahiptir.
  • Vücudun yağ yakımına yardımcı olur.
  • Bağırsak florasının sağlıklı olmasını sağlar.

Açlık Otu Nasıl Tüketilir, Nerelerde Kullanılır?

Açlık otunun tüm saydığımız faydalarından yararlanmak için ondan güzel bir çay demleyebiliriz. Bir veya iki bardak suyu kaynatıp içerisine 10-15 adet açlık otu atıp 5-10 dakika kadar demlenmeye bırakalım. Çayı süzüp böylece veya içine limon, tarçın, bal gibi malzemeler ekleyip tüketebilirsiniz. Açlık otu çayı kahvelerde ve karışık bitki çaylarında da kullanılıyor. Açlık otu zayıflama kürü olarak tercih edilmeye başlandı. Ancak bölgesel zayıflamada değil, genel kilo vermede etkili bir çay. Her gün bir fincan çay tüketerek ve bunu en az 1 hafta düzenli olarak sürdürerek zayıflama planınızı destekleyebilirsiniz. Ancak aşırıya kaçılmamalı ve bu süre uzatılmamalıdır.

Açlık Otunun Zararları Var Mıdır?

Her bitkide olduğu gibi bu bitkide de yanlış kullanım sonucu kişide bazı sorunlar görülebilir. Doğal bir müshil olarak bilinen açlık otu asla aşırı miktarlarda tüketilmemeli ve çayı da en fazla günde 1 fincan olmak üzere, 1 haftadan uzun süre içilmemelidir. Ara vererek ayın belli bölümlerinde tüketilebilir. Aşırı tüketilmesi durumunda bağırsakların fazla çalışmasına ve buna bağlı olarak ishale neden olabiliyor. Özellikle sıklıkla ishal sorunu yaşayanların tüketmesi önerilmiyor. Bağırsak düzeni aşırı tüketim halinde bozulabilir. Ve vücutta su kaybına yol açabilir. Tansiyon sorunu, ciddi ve kronik hastalığı ve hamilelik durumu olan kişilere önerilmemektedir. Çocukların da tüketmesi önerilmez.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir