Bal Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Bal Maskesi Nasıl Yapılır?

Bal maskesi, güzel ve sağlıklı bir cilde sahip olmak isteyen kadınların cilt bakım rutinlerine ilave ettikleri maske çeşitleri arasında yer almaktadır. Tüketilen bütün doğal besinler vücuda iyi geldiği gibi; cilde büyük faydalar sağlar. Bu besinlerden birisi de kahvaltıların temel tatlı ihtiyacını karşılayan baldır. Bal kullanılarak hazırlanmış olan cilt maskeleri sayesinde hem daha genç hem de daha sağlıklı görünme şansınız vardır.

Bal Maskesi Nasıl Yapılır?

Bal maskesi cilt üzerinde meydana gelen lekeler için son derece etkili sonuçlar vermektedir. Çünkü bal maskesinin faydaları arasında büyük oranda antioksidan etkisi gözlenir. Antioksidan olan bal, vücuda zarar veren hücrelerin yok edilmesi noktasında etkili olur. Bu sırada hücreleri de yeniler ve böylece daha sağlıklı bir dokunun oluşmasına katkı sağlar. Bal maskesinin yapımı son derece basittir. Evde çoğu zaman bulunan birkaç malzeme ile beraber kolay bir şekilde yapmanız mümkündür. Üstelik her cilt tipine de rahatlıkla uygulanabilir. Sivilcesi olan kişiler, siyah noktadan kurtulmak isteyenler çoğu zaman bal maskesi tarifine yönelirler. İşte bal maskesinin tarifi!

Antioksidan Nemlendirici Tarçın – Bal Maskesi

İki yemek kaşığı bal ve bir çay kaşığı toz tarçın ile hazırlanır. Antioksidan etkilere sahip olan bu iki malzemeyi güzel bir şekilde karıştırın. Makyajdan tam anlamıyla arınmış olan cildinize sürün. Ortalama 15 dakika kadar cildinizde kalmasını sağlayın. Maskeyi temizleme sırasında ılık su kullanıp daha rahat bir şekilde yıkayabilirsiniz. Bu maskenin bilinen etkileri, cildin ihtiyaç duyduğu nemi sağlamak ve cildin ölü deriden arındırmasını sağlamaktır. Haftada iki kez uygulanması tavsiye edilir.

Antioksidan Nemlendirici Tarçın – Bal Maskesi
Antioksidan Nemlendirici Tarçın – Bal Maskesi

Cilt Lekelerini Gideren Elma ve Bal Maskesinin Tarifi

Bir tane küçük boy elma ve iki yemek kaşığı bal ile hazırlanır. Elmayı güzel bir şekilde rendeleyip minik ebatlı bir kaba aktarın. Elmanın üstüne iki yemek kaşığı balı da ilave edip güzelce karıştırın. Öncelikli olarak bu maskenin ortalama 10 dakika kadar buzdolabında kalması gerekir. Daha sonrasında maskeyi temiz cildinize güzelce sürün. Yine 10 dakika kadar cildinizde bekletin.

Soğuk uygulama yöntemi sayesinde gözenekleriniz sıkılaşır. Elmada yer alan C vitamini sivilcelerin ve cilt lekelerinin düzenli kullanımda yok olmasını sağlar. Bu maskeyi iki günde bir olacak şekilde uygulayabilirsiniz.

Sivilce Karşıtı Avokado, Bal ve Yumurta Maskesi

İki yemek kaşığı ezilmiş avokado, iki kaşık bal ve bir tane yumurta sarısı ile hazırlanır. Cildin ihtiyaç duyduğu bütün vitaminler bu maskede yer alır. Bütün malzemeleri güzel bir şekilde karıştırarak cildinize sürün. Maskenin saçlarınıza karışmaması adına saçlarınızı bir badana yardımı ile kapatabilirsiniz. Cildinize sürmüş olduğunuz bu maskeyi ortalama 20 dakika kadar bekletmeniz gerekir. Her hafta 1 kere olacak şekilde uyguladığınız zaman, cildinizdeki ölü derilerin arınmış ve sivilcelerin büyük ölçüde azalmış olduğunu görebilirsiniz.

Sivilce Karşıtı Avokado, Bal ve Yumurta Maskesi
Sivilce Karşıtı Avokado, Bal ve Yumurta Maskesi

Peeling Etkisi Sunan Yulaf Ezmesi ve Bal Maskesi

İki yemek kaşığı yulaf ezmesi, iki kaşık bal ve iki damla limon suyu ile hazırlanır. Peeling etkisi sunacak olan bu maskeyi denemek için öncelikli olarak yulaf ezmesini biraz yumuşatmanız gerekir. Krem kıvamını kolay bir şekilde alması için bütün malzemeleri blender kullanarak ezebilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz maske karışımını iyice yıkanmış olan cildinize sürün. Sonrasında ortalama 20 dakika kadar maske ile bekleyin. Cildinizi temizleme sırasında ılık su yardımıyla yıkamanız tavsiye edilir. Yıkama sırasında peeling gibi dairesel hareketler yaparak yüzünüzü temizlemelisiniz. Bu maskeyle cildiniz nefes alır. Aynı zamanda cildi ölü derilerden temizleyen bir etkisi de vardır.

Renk Tonu Eşitleyici Muz ve Bal Maskesi

Bir tane olgun muz ve bir kaşık bal ile hazırlanır. Potasyum kaynağı olarak bilinen muz ile cildinizi tam anlamıyla yenilemek için muzu güzel bir şekilde ezin. Ezilmiş olan muzun üstüne balı gezdirin. Elde etmiş olduğunuz karışımı temizlediğiniz yüzünüze sürün. Ortalama 15 dakika kadar da bekleyin. İçeriğinde hem A vitamini hem C vitamini hem de potasyum barındıran bu maskeyi düzenli bir şekilde uyguladığınız zaman, cildinizde mevcut olan ton farkını ortadan kaldırabilirsiniz. Bu sayede daha da canlı görünebilirsiniz. Aynı zamanda Güneş lekelerini ve sivilcelerin izlerini yok eden bu maskeyi mutlaka denemelisiniz.

Renk Tonu Eşitleyici Muz ve Bal Maskesi

Kurumuş Olan Ciltler İçin Besleyici Bal, Badem ve Yoğurt Maskesi

Bir yemek kaşığı yoğurt, bir yemek kaşığı bal, yarım çay kaşığı badem (öğütülmüş olmalı) ve bir yumurta sarısı ile hazırlanır. Bütün malzemeleri blender yardımı ile ezin. Sonrasında püre haline getirin. Elde etmiş olduğunuz maske karışımını güzelce cildinize sürün. Göz çevresi kısmında son derece hassas davranıp dikkatli sürmeye çalışın. Ortalama 15 dakika kadar cildinizde bekletin. Cildiniz kaybetmiş olduğu nemi kısa süre içerisinde yeniler.

Bal ve yoğurt maskesi deneyen kişiler, birkaç uygulamanın sonrasında cildinde mevcut olan kuruluktan tamamen kurtulmuş olur. Her tatil gününde maskeyi uygulayarak cildinizi mutlu edebilirsiniz. Ayrıca Yoğurt Karbonat Maskesi Nasıl Yapılır? başlıklı içeriğimizi de incelemek isteyebilirsiniz.

Yağlı Ciltler İçin Arındırıcı Bal ve Kakao Maskesi

Bir tatlı kaşığı bal, bir çay kaşığı kakao ve iki yemek kaşığı yoğurt ile hazırlanır. Kakao tozu, cilt üzerinde peeling etkisi yapar. Etkilerini tam anlamıyla görmek adına bütün malzemeleri karıştırın. Bütün malzemeleri iyice karıştırarak cildinize sürdükten sonra minimum 10 dakika kadar bekleme süresi tanımalısınız. 10 dakikanın sonunda ılık su ile yüzünüzü yıkadığınız zaman yüzünüze tam anlamıyla renk geldiğini görebilirsiniz. Siyah noktaların, sivilcelerin ve cilt yağlanmasına gayet iyi bir şekilde önüne geçen bu maskeyi periyodik olarak kullanmanız tavsiye edilir.

Yağlı Ciltler İçin Arındırıcı Bal ve Kakao Maskesi

Bal Maskesi Faydaları Nelerdir?

Bal maskesinin pek çok açıdan sunduğu faydalar vardır. Bal, doğal bir şekilde anti bakteriyel özellikler taşır. Cilde uygulandığı zaman bakterilerle savaşır. Ayrıca gözeneklerin küçülmesi kısmında da etkili olur. Bu sayede, hem daha güzel hem de sağlıklı bir cilt ortaya çıkar. Balın sahip olduğu anti bakteriyel özellikler aynı zamanda sivilceler ve akne gibi problemlere de iyi gelir. Özellikle bölgesel şekilde yoğun bir kıvamda uygulanması durumunda bu problemler üzerinde kesin sonuçlar sağlar.

Bal, aynı zamanda cilt üzerinde peeling işlevi de görür. Ciltte tahrişe neden olan peeling ürünlerinin tam tersi cildi tam anlamıyla temizleyip kirlerden arındırır. Böylece daha esnek bir cilt yapısı sağlar. Balın sahip olduğu bir başka özelliği ise cildi besleyip nemlendirmesidir. Bal, cildin kaybetmiş olduğu nem dengesini büyük oranda onarır. Soğuk hava koşullarında kullanıldığınız ağır nemlendiricilerin aksine çok daha etkili bir alternatiftir. Kuru ciltler için de bu anlamda ideal çözümler arasında yer alır.

Bal Maskelerinin Yapımında Hangi Tür Bal Kullanılması Gerekir?

Bal maskesini yaparken dikkate alınması en önemli nokta bal seçimidir. Baldan tam anlamıyla en iyi verimi alabilmek adına mümkün olduğunca hem organik hem de az işlem yapılmış bir bal tercih edilmesi gerekir. Yerel pazarlarda, süpermarketlerde ve organik gıda mağazalarında kolay bir şekilde bulunabilen doğal bal çeşitleri, pastörize edilmiş ya da işlem görmüş bal çeşitlerine göre daha fazla yarar sağlar.

Bal Maskesi Faydaları Nelerdir?
Bal Maskesi Faydaları Nelerdir?

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir