Kol Saati Hangi Kola Takılır? Erkek & Kadın

Kol Saati Hangi Kola Takılır

Kol saati hangi kola takılır sorusu hem kadınlar hem de erkekler tarafından her dönem merak uyandırır. Kol saati kullanımı, ülkemizde ve dünya genelinde oldukça eski zaman dilimlerinde dayanır. Günümüzde en popüler aksesuar seçeneklerinin başında yer alan bu ürünler, zamanı takip etmeniz için size yardımcı olur. Kol saatlerini sağ kolda ya da sol kolda kullanan kişi sayısı oldukça fazladır. Ancak asıl olarak saatin hangi kola takılacağı çoğu zaman merak edilir. Hatta insanlar bu konuda net bir cevap elde edebilmek adına çoğu zaman birbirlerine sormayı tercih ederler.

Moda dünyasında aktif olarak meydana gelen değişimler, aksesuarların dahi ne şekilde takılacağı gibi konularda da büyük oranda etkili olur. Önceki dönemlerde özellikle erkekler tarafından cep saatleri aktif olarak kullanılırdı. Fakat bu modellerin ebatları biraz büyük olduğu için zaman içerisinde popülerliğimi yitirmeye başladı. Yerini ise günümüzde kullandığımız kol saatleri aldı. Peki kol saati hangi kola takılır? Kol saatini sağ kolda mı sol kolda mı kullanmak uygundur? 

Erkek Kol Saati Hangi Kola Takılır? 

Erkek Kol Saati Hangi Kola Takılır
Erkek Kol Saati Hangi Kola Takılır

Pek çok kişi bu konu hakkında detaylı olarak araştırma süreci içine girer. Ancak bu konuyla ilgili yazılı bir kural yoktur. Yani kol saatleri illa ki sağ kola ya da sol kola takılmalı diye bir kural yoktur. Sadece sağ kola takılması için, ya da sol kol kola takılması için bazı gerekçeler vardır. İnsanlar bu gerekçelere bağlı olarak saatlerini sağ ya da sol kollarına takarlar. Bu gerekçeler erkekler için ve kadınlar için farklılık gösterebilir.

Günlük hayatta insanlar çoğu zaman her işte aktif bir şekilde sağ kollarını kullanırlar. Özellikle çalışan erkekler, her zaman sağ kollarıyla işlerini yaparlar. Bu nedenle de saatleri, sağ kollarına taktıkları zaman ürünlerin deforme olma ihtimalleri yükselir. Ayrıca hareket ederken de saate bağlı olarak herhangi bir kısıtlama durumu söz konusu olabilir. Bu nedenle bilek gücüyle çalışan erkeklerin kol saatlerini, kullandıkları kolun diğerine takmaları tavsiye edilir. Sağ kolunu kullanan erkeklerin sol koluna, sol kolunu kullanan erkeklerin sağ koluna takmaları doğru olur. 

Kadınlar Kol Saatlerini Hangi Kola Takarlar? 

Kadınlar Kol Saatlerini Hangi Kola Takarlar
Kadınlar Kol Saatlerini Hangi Kola Takarlar

Kadınlarda saat hangi kola takılır sorusu da çoğu zaman merak edilen noktalar arasında yer alır. Kadınların saat kullanımı için de herhangi bir yazılı kural yoktur. Ancak bazı insanlar erkeklerin saatleri sağ kollarına, kadınların ise sol kollarına yakması gerektiğini savunur. Yani bazı kesimlerde erkek kol saati sağ kol, kadın kol saati sol kola takılır diye bir söylenti söz konusu olur. Ancak bu da yanlış bir olgudur. Kadınlar, geçmiş dönemlerde ve günümüzde genel olarak masa başı işlerde çalışmayı tercih ettikleri için, saatlerini hangi kola taktıklarının bir önemi olmaz.

Fakat fabrika ya da ellerini aktif olarak kullandıkları bir işte çalışan kadınların, kendilerini nasıl rahat hissediyorlarsa saatlerini de o şekilde kullanmaları tavsiye edilir. Kol saati hangi kola takılır diye araştırma yaptığınız zaman, saat firmalarının dahi bu konuda bir fikirleri olduğunu görebilirsiniz. Saat firmalarının çoğu, ürünlerini sol kolda kullanılacak şekilde dizayn ederler. Bunu ürünlerin tepe düşmesinin bulunduğu yere bakarak kolay bir şekilde anlamanız mümkündür. 

Kol Saatleri Hangi Kolda Kullanılmalıdır? 

Kol Saatleri Hangi Kolda Kullanılmalıdır
Kol Saatleri Hangi Kolda Kullanılmalıdır

Yirminci yüzyılın başı dönemlerinde erkeklerin cep saati kullandıklarından daha önce bahsedilmişti. Bu dönemlerde kadınlar ise kol saati kullanıyorlardı. Cep saatlerinin zaman içerisinde eski popülerliğini yitirmesiyle beraber, erkekler de kol saati kullanımına yönelmişlerdir. Değişik markalar tarafından özel olarak dizayn edilmiş olan kol saati modelleri, genel olarak sol kola takılacak şekilde tasarlanır. Zamanı ve takvimi ayarlayabileceğiniz düğmeler, aynı zamanda diğer ayarları yapabileceğiniz düğmeler de yine sol kol odaklı tasarlanır. Ayrıca sol kolun, günümüzde çoğu insan tarafından daha az kullanılması kişilerin saatlerini bu kola takmak istemelerindeki en büyük etkenlerden biridir.

Aktif olarak kullanılan kollara takılan saatler, daha kısa süre içerisinde deforme olabilir. Çarpma ya da düşürme gibi ihtimaller baskın kollarda daha yüksektir. Ayrıca yemek yerken, yazı yazarken ya da başka bir işle uğraşırken aynı kolunuzda saat olması sizi zorlayabilir. Fakat solak olan kişiler için bu durum tam tersidir. Aslında kol saatleri, kişilerin kendini rahat hissettiği şekilde takılmalıdır. Yani bu kararı kişiler belirlemelidir. 

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir